Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Σαραντάπορο και τους δύο νεκρούς Καρδιτσιώτες

Σήμερα συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη συντριβή του αεροσκάφους τη 19η Απριλίου του 2017 στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, που στοίχισε το θάνατο σε τέσσερις αξιωματικούς, δύο εκ των οποίων Καρδιτσιώτες, ενώ σώθηκε μια Υπαξιωματικός.

Οι δύο Καρδιτσιώτες ήταν ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος και ο Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας, ενώ τα υπόλοιπα δύο στελέχη του στρατού ήταν ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

Από θαύμα διασώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα. Κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν ο 40χρονος Δημοσθένης Γούλας πατέρας δύο παιδιών με καταγωγή από το Ανθηρό και διέμενε στη Λάρισα. Ο Θωμάς Αδάμος, 50 ετών και πατέρας τριών παιδιών, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Παλαιοκκλήσι.

Το μοιραίο ελικόπτερο τύπου Χίουι απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου και θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα. Συνετρίβη όμως λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή κοντά στο χωριό Σαραντάπορο της Ελασσόνας, πιθανότατα λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή τη στιγμή εκείνη.