Φωτιά σε ογκώδη απορρίμματα σε έκταση του Δήμου Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

Έσπευσε η Πυροσβεστική και υδροφόρα του Δήμου

Φωτιά ξέσπασε σήμερα (27/6) τις πρώτες μεσημεριανές ώρες στη δημοτική έκταση που βρίσκεται δίπλα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καρδίτσας, η οποία έχει έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο χώρο που βρίσκονται  απορρίμματα. Στο σημείο έσπευσαν δύο Πυροσβεστικά οχήματα και μία υδροφόρα του Δήμου.

«Είναι ένας προσωρινός χώρος που γίνεται η εναπόθεση των κλαδιών τα οποία τα θρυμματίζουμε και τα μεταφέρουμε στο ΣΜΑ. Είναι θέμα λίγου χρόνου να το καθαρίσουμε και για να μην κινδυνεύουμε από πυρκαγιές. Κάποιος ασυνείδητος έβαλε τη φωτιά και εξαφανίστηκε» δήλωσε στον «Νέο Αγώνα» ο Αντιδήμαρχος Φώτης Παπαδημητρίου.

Να θυμίσουμε, όπως έγραψε τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα πως με έγγραφό της η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας ενημέρωσε ότι από τον έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι δημοτική έκταση πλησίον του αμαξοστασίου εμβαδού σαράντα στρεμμάτων αποτελεί χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων χωρίς να έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, στις αρχές του μήνα η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και ΠΑΔΥΘ για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για το θρυμματισμό ογκωδών αντικειμένων και πράσινων αποβλήτων.