Αφού γνωρίζουμε την πραγματικότητα, τι ψάχνουμε να βρούμε;

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας απ’ αυτούς που ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στη super league 2 και με την προσπάθεια της Αναγέννησης, που να μην έχει εμπεδώσει για τα καλά σ’ αυτή την τελευταία τριετία, τι ακριβώς χρειάζεται μία ομάδα για να βγει στην Α’ Εθνική.

Επίσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να περίμενε τις επιδόσεις των διαιτητών στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ “Β” για να καταλήξει σε συμπέρασμα για το ρόλο συγκεκριμένων “ράμπο” στο εν λόγω πρωτάθλημα. Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι τι συμβαίνει γιατί τα έχουν ζήσει επαναλαμβανόμενες φορές.

Μιλάω πάντα για εκείνους που ασχολούνται από κοντά κι όχι φυσικά για εκείνους που “τουφεκάνε” εξ αποστάσεως κάνοντας κριτική προσέγγιση στην Αναγέννηση ανάλογη μ’ αυτή που κάνουν βλέποντας από την τηλεόραση τους “μεγάλους” που κοντράρονται για το ποιος θα πάρει το πακέτο!

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, λοιπόν, γνωρίζουν. Οπότε πάμε παρακάτω. Όπως γράψαμε σε σχετικό άρθρο οι συνθήκες στην εν λόγω κατηγορία με απόλυτη ευθύνη των “μεγάλων” που κουμαντάρουν το χώρο του ποδοσφαίρου, είναι τρισάθλιες.

Έχουμε να κάνουμε με ένα υποπροϊόν που όχι μόνο δεν ενθαρρύνει την παρακολούθηση από φιλάθλους και την προσέλευση ανθρώπων που θα διοικήσουν τις ομάδες της περιφέρειας, αλλά ίσα ίσα τους διώχνει αργά ή γρήγορα χιλιόμετρα μακριά.

Το εν λόγω πρωτάθλημα προσφέρεται μόνο για διοικήσεις “φαντάσματα” (αλήθεια ξέρει κανείς για παράδειγμα ποιος διοικεί τον Απόλλωνα Πόντου;) και πάσης φύσεως τρωκτικά και “αξιωματούχους” που γυροφέρνουν και βγάζουν μεροκάματα με τα λεφτά εκείνων που πληρώνουν για τις ομάδες. Τις πραγματικές, επαναλαμβάνω, κι όχι τις σφραγίδες!

Το ότι η Αναγέννηση χρειαζόταν πέρα από καλή ομάδα και νταλαβέρια απ’ έξω που δεν τα είχε (είτε γιατί την παραμύθιασαν, είτε γιατί άλλοι ήταν πιο μπασμένοι στα κόλπα) το διασπιστώσαμε πανηγυρικά κυρίως στην πρώτη χρονιά.

Βγήκε πανηγυρικά και αήττητη από τη Γ’ Εθνική, έκανε τις καλύτερες μεταγραφές, είχε την καλύτερη ομάδα στον όμιλο, είχε ένα γήπεδο που έσφυζε από ζωή με εξέδρα που δεν υπήρχε σε καμία ομάδα στην κατηγορία! 

Πέτυχε νίκες μεγάλες, έφθασε στους 8 του Κυπέλλου, ξεφτίλισε τη Βέροια με μια ξεγυρισμένη πεντάρα (την απέκλεισε και στο Κύπελλο στην έδρα της) κι εν πάση περιπτώσει πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για να ανέβει στην πρώτη εθνική. Δεν είχε όμως αυτό που είχαν άλλοι. Αν θυμάστε μέχρι και ο Χαντιντάκι την έβαζε να κάνει τουρ στην Καβάλα χωρίς να παίζει!

Οπότε αφού γνωρίζουμε την πραγματικότητα, τι ψάχνουμε να βρούμε για τα “πως” και τα “γιατί” που οδηγούν στην άνοδο; Κι επειδή τα γνωρίζουμε, ας συσπειρωθούμε μην ζήσουμε τα χειρότερα.

Θυμίζω ότι τα χειρότερα δεν είναι να βρίσκεται η ομάδα στη μέση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής αλλά να μην… βρίσκεται καθόλου σε κανένα πρωτάθλημα!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η Αναγέννηση έχει αδυναμίες αγωνιστικές, διαβάζω. Χαίρω πολύ χαιρόπουλος! Δηλαδή τι περιμέναμε να έχει όταν έφυγαν παίκτες που ήταν βαρόμετρα; Τα γράφαμε από το καλοκαίρι ότι το ιδανικό θα ήταν να διατηρηθεί ο ίδιος κορμός με την περσινή σεζόν. Να μην φύγει κανείς.

Καλύτερη
Έφυγαν Πολίτης, Ελιβέλντο, Λαγός, Μπάλλας, Κοζορώνης κλπ Παίκτες που είχαν δέσει και μαζί με τα παιδιά που είναι τώρα είχαν δημιουργήσει ένα ομοιογενέστατο σύνολο που θα ήταν ακόμη καλύτερο φέτος. Δυστυχώς χάλασε ήλθαν άλλοι που θέλουν το χρόνο τους ο οποίος όμως δεν περισσεύει.

Κρίσιμη ώρα
Το γιατί έφυγαν όμως αυτοί οι παίκτες το γνωρίζουν καλύτερα οι άνθρωποι που πληρώνουν. Δεν γνωρίζουμε εμείς απ’ έξω τα δεδομένα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τώρα, στην κρίσιμη ώρα πρέπει να συστρατευτούν άπαντες και να στηρίξουν την ομάδα…

————————

«Τυχερός όποιος μπόρεσε να γνωρίσει τις αιτίες των πραγμάτων»

Βιργίλιος – Ρωμαίος ποιητής