ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

H κινητήρια δύναμη του ποδοσφαίρου και γενικώς του αθλητισμού βασίζεται στον ρομαντισμό του κόσμου. Από εκεί ξεκινούν κι εκεί τελειώνουν όλα! Ακόμη και μέσα σ’ αυτή την αδυσώπητη εποχή που ζούμε, όπου ο φιλοτομαρισμός και το προσκύνημα στο κέρδος, έχουν σαρώσει τα πάντα!

Ακόμη και στις μέρες που όλα “πωλούνται και όλα αγοράζονται”, που όπως πολύ σωστά γράφουν οι ultras της Αναγέννησης στο όμορφο κείμενο για τον Βασίλη Νταράλα,  το όνομα του ατόμου στη φανέλα έγινε μεγαλύτερο από το σήμα του συλλόγου, το ποδόσφαιρο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο ανιδιοτελές “δέσιμο” του φιλάθλου με την ομάδα του…

Όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή! Να χωρίσουν άνθρωποι που αγαπιούνται παθολογικά, να χαλάσουν φιλίες, ν’ αλλάξουν απόψεις και στάση ζωής, να γίνουν χίλια δυο! Το μόνο που δεν μπορεί να συμβεί από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής είναι ν’ αλλάξει κάποιος την ομάδα που αγάπησε από μικρός…

Η σκηνή που περιγράφουν οι φίλοι της Αναγέννησης, έλαβε χώρα στο ιστορικό παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Αγιο Νικόλαο στο Δημοτικό Στάδιο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Σ’ αυτό πιστοποιήθηκε η πρόκριση της Αναγέννησης στους “8” του θεσμού κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά από καταβολής.

Οι οργανωμένοι άρχισαν να τραγουδούν χωρίς τη βοήθεια των μικροφωνικών του γηπέδου τον ύμνο της ομάδας και σιγά σιγά το τραγούδι ήλθε στα χείλη όλων!  Eκεί ακριβώς ξέσπασε ο Βασίλης Νταράλας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και απαθανατίστηκε αυτή η ιδιαίτερη φωτογραφία!

Ηταν μια στιγμή πλημμυρισμένη από συγκίνηση και πολλά συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα που καθιστούν μοναδική την συνύπαρξη των ανθρώπων στο χώρο του γηπέδου και τη συμπόρευση με μια ομάδα!

Όσο καλά κι αν προσπαθήσεις να το περιγράψεις, όσο καλός λεξιπλάστης κι αν είσαι, είναι αδύνατον να το δώσεις σε όλη του τη διάσταση, Απλώς, αν είσαι τυχερός, το ζεις και το μοιράζεσαι. Είναι αυτές οι στιγμές που χαρακτηρίζονται ανεκτίμητες και σε κάνουν πιο πλούσιο γιατί απλούστατα βγάζουν στην επιφάνεια τα καλά που έχεις μέσα σου…

Για όλα αυτά τα “μικρά” αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό! Πολύ περισσότερο από τα γκολ, τις νίκες τις διακρίσεις της ομάδας μας! Για όλα αυτά που ενώνουν τον κόσμο για κάποιες στιγμές ιδιαίτερες κι ανεκτίμητες.

Κι αν κάποιες φορές δηλητηριάζεσαι από διάφορα συμβάντα που είναι ξένα προς τις αρχές σου, από καταστάσεις που σε οδηγούν σε αντιπαραθέσεις, ακόμη και μακριά από το γήπεδο, έρχεται πάντα η ώρα που αναπολείς τα όσα εχεις ζήσει και αργά ή γρήγορα επιστρέφεις. Επιστρέφεις εκεί όπου η ζωή αποθεώνεται μέσω του παιχνιδιού!

Εκεί που όσα χρόνια και να γράφει το ηλικιακό σου κοντέρ, ξαναγίνεσαι παιδί! Εκεί που μαζεύονται οι “νέοι όλων των ηλικιών” που έγραφε και ο αγαπημένος φίλος αείμνηστος Φώτης Ματθαιόπουλος

Πιο κάτω στα βίντεο όπου ο μικρός Λέανδρος που έχει χάσει την όρασή του σκοράρει στην Τούμπα μέσα σε μια αποθέωση από τον κόσμο! Στιγμές μοναδικές και ανεκτίμητες από το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε….