Αύξηση 30%

Ανοδική είναι η πορεία των κρουσμάτων στο Ν. Καρδίτσας το τελευταίο διάστημα. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η εβδομαδιαία πλέον καταγραφή από τον ΕΟΔΥ κάθε Τρίτη.

Προχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 846 εβδομαδιαία κρούσματα, από 651 την προηγούμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 30%, η οποία θα λέγαμε πως είναι λίγο – πολύ αναμενόμενη με δεδομένο το γεγονός πως έχει αρχίσει η νέα σχολική χρονιά στη χώρα χωρίς μέτρα πρόληψης και επιδημιολογικής επιτήρησης από το κράτος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Επομένως είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του κορωνοϊού εντός της σχολικής αίθουσας. Την ίδια ώρα οι μολυσμένοι μαθητές μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι, κολλούν τους γονείς οι οποίοι με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα – λάστιχο, μετά την πέμπτη ημέρα βγαίνουν από την καραντίνα ακόμη και αν δεν έχουν αρνητικοποιηθεί.

Το ευτυχές πάντως είναι ότι ο ιός φαίνεται να έχει γίνει ενδημικός και προς το παρόν δεν πιέζεται το νοσοκομείο Καρδίτσας και συνολικότερα το δημόσιο σύστημα υγείας.
Κ.Π.