Αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό της Καρδίτσας, για την μεγάλη καθυστέρηση που καταγράφεται στις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε σχέση με προηγούμενα έτη, οι αγρότες θα έπρεπε να έχουν λάβει ήδη την ειδική ενίσχυση βάμβακος και παράλληλα να περιμένουν την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα.

Σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Ο παραγωγικός κόσμος έχει ξεκινήσει να μπαίνει στα χωράφια, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται κεφάλαιο εκκίνησης για εφόδια και καύσιμα. Με την τιμή στο βαμβάκι να κλείνει σε απογοητευτικά επίπεδα την περασμένη χρονιά, πολλοί είναι οι αγρότες που έχουν ακόμη οικονομικές «τρύπες» τις οποίες θέλουν να κλείσουν με την πολυπόθητη ρευστότητα τις συνδεδεμένες.

Την ίδια ώρα, όπως μας μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, υπάρχει και ένα κομμάτι αγροτών που ακόμη δεν έχει λάβει τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι του 2021 εξαιτίας του δορυφορικού ελέγχου μέσω monitoring που είχε εφαρμοστεί πιλοτικά στο Ν. Καρδίτσας, παρά το γεγονός μάλιστα ότι τελικά δικαιώθηκαν.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»