Στην αναβάθμιση του λογισμικού αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και στην προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων προχωρά ο Δήμος Καρδίτσας.

Υστερα από την επικαιροποίηση των τεχνικών εκθέσεων, ο Δήμος προχώρησε στην προκήρυξη του έργου. Το έργο προβλέπει την αναβάθμιση των χώρων στάθμευσης των ποδηλάτων, καθώς και την είσοδο νέων σύγχρονων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Οι σταθμοί αυτοί των ποδηλάτων είναι έξι:

1. σταθμός στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας με 20 θέσεις ποδηλάτων

2. σταθμός στο άλσος Παυσιλύπου, με 20 θέσεις ποδηλάτων

3. σταθμός στο Αθλητικό Πάρκο, με 16 θέσεις ποδηλάτων, ο οποίος μελλοντικά θα μεταφερθεί μόνιμα στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού σταδίου Καρδίτσας, επί της οδού Λεωφόρου Δημοπρασίας, όπου εκεί είχε προβλεφθεί αρχικά η εγκατάστασή του

4. σταθμός στην πλατεία Γιολδάση (Λάππα), με 18 θέσεις ποδηλάτων

5. σταθμός στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καρδίτσας, επί της οδού Αλεβάδων, με 12 θέσεις ποδηλάτων

6. σταθμός στην Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας, με 16 θέσεις ποδηλάτων Σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση του θέματος, ο Δήμος Καρδίτσας προτίθεται να προμηθευτεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης, ηλεκτρικών ποδηλάτων μεταφοράς φορτίου (cargo) και ηλεκτρικών ποδηλάτων ΑμεΑ.

Ο Δήμος Καρδίτσας επιδιώκει με την προμήθεια αυτή να δώσει στους πολίτες, στους επισκέπτες της πόλης, σε εμπόρους και καταστηματάρχες, αλλά και σε ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας, οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, στη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και στον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.

Το προσφερόμενο σύστημα θα αποτελείται από τα παρακάτω:

– 23 ηλεκτρικά ποδήλατα με δυνατότητα αποστολής της θέσης τους μέσω ενσωματωμένου συστήματος GPS / GPRS

– 9 ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς φορτίου με ενσωματωμένες ηλεκτρονικές κλειδαριές

– 2 ηλεκτρικά ποδήλατα για ΑμεΑ

– Εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα για την μίσθωση κάθε κατηγορία ποδηλάτων (ηλεκτρικά ποδήλατα, ποδήλατα μεταφοράς φορτίου, ποδήλατα ΑμεΑ)

–Λογισμικό διαχείρισης του όλου συστήματος

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδσοση του «Νέου Αγώνα»