Στην περίοδο που η Καρδίτσα πανηγυρίζει για την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που θα εκπροσωπηθεί διασυλλογικά στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ με τον ΑΣΚ και που έχει την Αναγέννηση σε πρωταγωνιστική τροχιά στη super league 2 ύστερα από 30 και πλέον χρόνια, βιώνουμε πάλι αγωνία και ανησυχία για το αν θα πραγματοποιηθούν τα… αυτονόητα!

Η ιστορία με τις αθλητικές υποδομές του τόπου, συνεχίζει εν έτη 2022 να είναι… πονεμένη και αποτρεπιτικός παράγοντας για κάθε πρόοδο σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουν οι στρεβλώσεις να μπαίνουν φραγμός και να αποθαρρύνουν ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον αθλητισμό, άρα και στην περιοχή…

Αυτές τις ημέρες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες ολικής ανακατασκευής του χλοοτάπητα και τοποθέτησης του καινούργιου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη εδώ και καιρό, ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο είναι έτοιμος με τα συνεργεία του να ξεκινήσουν, αλλά η αγωνία και η ανησυχία έχει να κάνει με το αν θα εγκριθεί το έργο από την επίτροπο!

Μία υπογραφή, δηλαδή, στα έγγραφα, είναι αυτή που θα δρομολογήσει άμεσα τις εξελίξεις ή θα “τραβήξει” πιο πίσω την υπόθεση. Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το έργο, θα έχουμε προσφυγή στο Ελεγκτικό Συμβούλιο και θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο (στην καλύτερη των περιπτώσεων) για να φθάσουμε πάλι στο σημείο εκκίνησης των εργασιών.

Κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνονται άπαντες, θα είναι καταστροφικό για την Αναγέννηση καταρχήν, αφού θα αναγκαστεί να μετακομίσει εκτός πόλης για τα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα της super league 2!!! Ακόμη κι αν η διοργάνωση αρχίσει το μήνα Οκτώβριο (σ’ αυτό το διάστημα πιθανολογείται ότι θα έχουμε τη “σέντρα”), πάλι η ομάδα δεν θα καταφέρει η ομάδα να παίξει στην έδρα της!

ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Η ανησυχία στις τάξεις της Αναγέννησης είναι κάτι παραπάνω από έντονη και τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αλλεπάλληλες συσκέψεις του προέδρου Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου που είναι αναμφαδόν υπερ του έργου, αλλά και με πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.

Θα είναι πραγματικά αδιανότητο τη στιγμή που ο σύλλογος, όπως γράφουμε πιο πάνω είναι έτοιμος να μπει με φιλοδοξίες πρωταγωνιστικές για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της super league 2, ύστερα απο δεκαετίες ολόκληρες, ν’ αναγκαστεί να παίξει μακριά απο την Καρδίτσα τα εντός έδρας ματς!

Αδιανόητο να το συλλάβουμε ως σκέψη και πραγματικά καταστροφικό για όλη την προσπάθεια και τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην ομάδα!
Αλλη μια φορά το ζήσαμε, το 2008 με την έξωση στα Γρεβενά, πάλι λόγο παλινωδιών, αλλά τότε ήταν μόνο για ένα ματς! Εδώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πολλά περισσότερα!

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΟΙ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!
Το Σάββατο είδαμε πάλι την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να συμμετέχει στον τελικό του Πανευρωπαϊκου Πρωταθλήματος των 20 χλμ βάδην.

Μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ, δεν είχε  κανένα πρόβλημα απέναντι σε ξεκούραστες και φρέσκιες αθλήτριες να δοκιμάσει τρεις μόλις μέρες μετά! Απολαμβάνοντας την κούρσα και δίνοντας για άλλη μια φορά σπουδαία μηνύματα ζωής σε όλους μας κερδίζοντας και το δεύτερο χρυσό!!!

Μέσα λοιπόν απ’ αυτή την αθλητική υπέρβαση που εντάσσεται σε διεθνές επίπεδο συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουν κάνει σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο αθλητές, παράγοντες και άνθρωποι του αθλητισμού, μοιραία αναρρωτιόμαστε:

Είναι δυνατόν την στιγμή που έχουμε αυτές τις αθλητικές επιτυχίες και τις προσδοκίες που καλλιεργούνται να εξαρτάται η προώθηση έργων υποδομής που είναι απαραίτητα (και δυστυχώς ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ στην απομονωμένη μας πόλη), να εξαρτάται από τη γραφειοκρατία;

Είναι δυνατόν να μην μπορούν να ξεπεραστούν διαδικαστικά ζητήματα και να βαλτώνουν οι καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αυτού του τόπου;
Την στιγμή που οι υπογραφές για την ισοπέδωση των Αγράφων με τα αιολικά εργοστάσια, πέφτουν με χέρια και με πόδια παρά την αντίδραση της κοινωνίας, έχουμε “ξεσκόνισμα” της κάθε λεπτομέρειες για το αν θα γίνουν έργα αθλητικής υποδομής;

 Κάπως έτσι “φράκαρε” το έργο του γηπέδου της Αναγέννησης στο πρώην Ενωσιακό γήπεδο στην Αγίου Νικολάου με έτοιμη χρηματοδότηση, κάπως έτσι “φρακάρει” και το έργο στο Μουσικό Γυμνάσιο!

Τα γραφειοκρατικά, τα διαδικαστικά και χίλια δύο με επίκληση στους νόμους και στους κανονισμους, αλλά απέναντι στην κοινή λογική!

Είναι γνωστό άλλωστε πως την ίδια στιγμή που εμείς έχουμε την ανατολική εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου κλειστή για 16 ολόκληρα χρόνια, που περιμένουμε τις… υπογραφές για να προχωρήσουν αυτονόητα έργα, στα γειτονικά μας Τρίκαλα έχουν ήδη σε λειτουργία ένα προπονητικό κέντρο για την ομάδα τους! Στο ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα που εμείς προσπαθούσαμε να αναδείξουμε τη λογική απέναντι στις στρεβλώσεις!

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να μην έχουμε τα ίδια. Να μη ζήσουμε δηλαδή την έξωση της Αναγέννησης κάτι που θα είναι πρωτοφανές στα χρονικά.

Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει η λογική και όλοι παράγοντες του τόπου να κάνουν αυτό που πρέπει για να δρομολογηθούν άμεσα τα έργα.

Γι’ αυτό είναι σε θέσεις ευθύνης κι όχι μόνο για να μοιράζουν συγχαρητήρια…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ