Ενώ Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκονται σε πανικό από το γεγονός ότι ο Πούτιν κλείνει οριστικά τη στυρόφιγγα του φυσικού αερίου, κι ενώ η χώβρα ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα παρατετμένου καύσωνα που θα δοκιμάσει τις αντοχχές του εθνικού δικτύου παραγωγής ενέργειαςκαι οι τιμές του ρεύματος εκτοξεύονται και πάλι όπως και του αερίου, οι εναλλακτικές φαίνονται να εξαντλούνται στη μεταφορά του LNG από Αρβαικές χώρες και ΗΠΑ.

Αυτό όμως δεν μείωνει το κόστος της κιλοβατώρας αντίθετα το διατηρεί σε υψηλά επίπεδα. Τα υδροηλεκτρικά που είναι ημιτελή θα ποσέφεραν μία σημαντική λύση βανέφερε μιλώντας στα ΓΡΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίς τηεόρασης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Χαρακτηριστικά τόνισε πως αν λειτουργούσε η Μεσοχώρα που δεν συνδ-εεται μάλιστα με τη μεταφορά νερού από την ερίσσεια των χειμέριων υδάτων του Αχελώου στη Θεσσαλία, το όφελος για κάθε νοικυριό στο λογαριασμό ρεύματος έχει υπολογιστεί ότι θα ήταν 14 ευρώ. Αν μάλιστα λειτουργούσε και η Συκιά με τοΠευκόφυτο το όφελος θα ήταν πάνω από 30 ευρώ για κάθε λογαριασμό ρεύματος

Ο κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι το έργο του Αχελώου είναι το μεγαλύτερο green deal όχι μόνο για την Ελλ΄δα, αλλά και για την Ευρώπη: