Αισιοδοξία για τις υποθέσεις των αιολικών στα Άγραφα, στο ΣτΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σε κινητοποίηση – ενημερωτική συγκέντρωση προχώρησε το «Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα» χθες στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων πρωτοβουλιών που έλαβαν οι φορείς μέσω του Συντονιστικού για τη διάσωση του φυσικού πλούτου των Αγράφων και την αποτροπή εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών.

Πιο συγκεκριμένα, η χθεσινή κινητοποίηση έλαβε χώρα με αφορμή τη συζήτηση, για δεύτερη φορά, από την Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ, της Αναφοράς, την οποία κατέθεσαν οι φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα.

Παράλληλα, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την εκδίκαση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής την οποία κατέθεσαν εκπρόσωποι των εταιρειών
που επιδιώκουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις οροσειρές των Αγράφων, ενάντια στην ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων των έργων «Γραμμένη – Τούρλα – Καρνόπι» και «Μίχος – Βοϊδολίβαδο – Απέλινα».

Η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά στο ΣτΕ και αναμένεται το επόμενο διάστημα να καθαρογραφεί η απόφαση. Εκπρόσωποι του δικτύου φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων εξέφρασαν μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» την αισιοδοξία τους για την έκβαση της υπόθεσης. Σε δηλώσεις του στο «Νέο» Αγώνα, ο κ. Βασίλης Ελευθερίου, εκπρόσωπος του Συντονιστικού αγώνα για τα Άγραφα, ανέφερε ότι και στις δύο πρωτοβουλίες υπήρξε ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.