Σε αποχή οι εργαστηριακοί γιατροί της Καρδίτσας για το clawback

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε προειδοποιητική αποχή προχώρησαν απο σήμερα  Τετάρτη (8/5) οι εργαστηριακοί γιατροί της Καρδίτσας και οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην υφαρπαγή των αποζημιώσεων εξαιτίας του θηριώδους clawback που τους επιβάλλεται.

Μάλιστα η αποχή έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου. Στην Καρδίτσα σήμερα, σύμφωνα με ενημέρωση που ειχε ο Νέος Αγών από τον Ιατρικό Σύλλογο, η συμμετοχή των εργαστηριακών γιατρών ήταν μεγάλη φθάνοντας περίπου στο 80%, ενώ τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε σύμπλευση με την απόφαση των  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στις στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογο.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό και στο κλείσιμο των ιατρείων τους. Μάλιστα ο Σύλλογος καλεί την πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης και να δώσει τις πρέπουσες λύσεις.
«Έχει περάσει μια δεκαετία διαρκούς υφαρπαγής των αποζημιώσεων (clawback) των συμβεβλημένων εργαστηρίων με τον ΕΟΠΥΥ.  Έχει περάσει μια δεκαετία κατάθεσης προτάσεων από την πλευρά της ιατρικής κοινότητας, τόσο για την υπερσυνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων και την αντιμετώπιση  της προκλητής  ζήτησης όσο και για την αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων θεραπευτικών πρωτοκόλλων» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών