Έναν χώρο γεμάτο από χρώματα, υπέροχες ζωγραφιές και παιχνίδια προσπαθούν να δημιουργήσουν γιατροί και νοσηλευτές της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας προκειμένου να κάνουν πιο όμορφο τον χρόνο νοσηλείας των μικρών ασθενών. Η Διευθύντρια της Κλινικής κ. Χρ. Μπάρκα, η Προϊσταμένη κ. Σοφία Μανώλη αλλά και όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές της σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας τις πολλές και σημαντικές δωρεές μεμονωμένων πολιτών, εταιριών και άλλων φορέων κατάφεραν το τελευταίο διάστημα και άλλαξαν σημαντικά την εικόνα της.

Ο ανακαινισμένος χώρος της κουζίνας

Ειδικότερα όπως τόνισε στο “ΝΑ η κ. Μπάρκα αρχικά η κλινική έχει προμηθευτεί αρκετά ιατρικά μηχανήματα που συμβάλουν τα μεγιστα στην καλύτερη φροντίδα των μικρών ασθενών. Επιπλέον και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού τα παιδιά, δόθηκε έμφαση στη φροντίδα του χώρου ώστε να γίνει πιο φιλικός για εκείνα. Έτσι βάφτηκε με χαρούμενα χρώματα, ενώ οι τοίχοι του διαδρόμου γέμισαν με παιδικές παραστάσεις τις οποίες επιμελήθηκε η κ. Ιωάννα Κουκουζέλη, ανακαινίστηκε πλήρως ο χώρος της κουζίνας όπως και ο χώρος αναμονής ενώ τα δωμάτια εξοπλίστηκαν με καινούρια κρεβάτια, τηλεοράσεις, κλινοσκεπάσματα κλπ.

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο φιλικό για τα παιδιά και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας σε συνδυασμό πάντα με την υψηλού επιπέδου φροντίδα που τους παρέχουμε” υπογράμμισε η κ. Μπάρκα και ευχαρίστησε έναν προς έναν το προσωπικό της κλινικής. Η κ. Μπάρκα αναφέρθηκε ονομαστικά στους δωρητές Δ. Και Ε. Γκιούρη (οικοδομικά υλικά), Κ. Πέτσα (είδη υγιεινής), Β. Καρακαντά (ηλεκτρικά είδη), Ιωαν. Κατσίκη (χρώματα), Χρ. Κεφαλά, Φίλ. Κατσάρα και Β. Διαμαντή σημειώνοντας ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. “Η προθυμία των δωρητών μας πηγάζει και συνδέεται από την εξαιρετική παρουσία των γιατρών και των νοσηλευτών της κλινικής που με δική τους πρωτοβουλία έχουν προχωρήσει βήμα βήμα αφενός στην ανακαίνιση των χώρων της κλινικής και του νέου χώρου υπόπτων περιστατικών αφετέρου στην προσθήκη νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού” πρόσθεσε η κ. Μπάρκα.

Στους δωρητές αναφέρθηκε και η κ. Μανώλη σημειώνοντας ότι αποτελούν παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης ενώ τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κλινικής.

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαίρη Κουτσιούμπα συνεχάρη τη διευθύντρια και το προσωπικό της κλινικής για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και τις προσπάθειες που καταβάλουν σε όλα τα επίπεδα και ευχαρίστησε τους δωρητές για την προσφορά τους.