Το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου δίχως καμιά αμφιβολία ήταν σε απείρως καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την διοίκηση της Αναγέννησης προχώρησαν σε μια σειρά από ενέργειες το περασμένο καλοκαίρι μ’ αποτέλεσμα τη σημαντική ανακαίνιση τόσο στην εξέδρα (καινούργια καθίσματα για πρώτη φορά από το 2004 που είχαν τοποθετηθεί τα παλιά), καινούργιος έτοιμος χλοοτάπητας ώστε να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος που ήταν ένα μαύρο χάλι απο την αποτυχημένη ανακατασκευή του 2020 και γενικώς μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση μ’ αυτή που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Πράγματι αν εξαιρέσουμε κάποια μικροπροβληματάκια που υπήρξαν για ένα μικρό διάστημα στον αγωνιστικό χώρο το χειμώνα, τα παιχνίδια που έδωσε η Αναγέννηση τα απολαύσαμε όλοι. Και οι αγωνιζόμενοι, αλλά και οι φίλαθλοι.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει όμως μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε μια εντυπωσιακή αλλαγή της όψης του Σταδίου καθώς, αν όλα πάνε καλά και προχωρήσουν τα όσα έχουν εξαγγελθεί, θα έχουμε ανακατασκευή του ταρτάν του στίβου καθώς και του χλοοτάπητα, αυτή τη φορά με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που απαιτούνται, ώστε να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ο,τι βλέπουμε αυτή τη στιγμή από την εξέδρα και προς τα μέσα θα είναι διαφορετικό τη νέα σεζόν, αρκεί βεβαίως να προχωρήσουν οι εργασίες έγκαιρα, όπως έχουν προγραμματιστεί και να μην προκύψουν προβλήματα.

Σ’ ο,τι αφορά το ταρτάν που τοποθετήθηκε το μακρινό 1988, εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες που υπήρχαν διότι τότε είχε γίνει πράγματι με τις καλύτερες προδιαγραφές αντέχοντας έτσι στο χρόνο και παρά την ταλαιπωρία διατηρείται ακόμη και σήμερα.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα ώστε το έργο να είναι πέρα από εντυπωσιακό (σίγουρα η εικόνα θ’ αλλάξει προς το καλύτερο θεαματικά) και ουσιαστικό για να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.
Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Σίγουρα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι πρόσφατα κατατέθηκε μια ένσταση επί των εργασιών, η οποία όμως αποσύρθηκε οπότε λογικά δεν θα έχουμε κάποιο εμπόδιο και θα δρομολογηθούν κανονικά οι εργασίες.

Περισσότερες λεπτομέρεις θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως αν όλα πάνε καλά το Δημοτικό Στάδιο τη νέα αθλητική σεζόν θα είναι αγνώριστο προς το καλύτερο…