Μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη με χρώματα, μουσικές, νοσταλγία και συγκίνηση, απήλαυσαν όσοι κατέκλυσαν το Σάββατο το βράδυ το αμφιθεατράκι εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση “Σμύρνης ενθύμιον” που ήταν αφιερωμένη σε μουσικές της Σμύρνης, μέσω των  διηγήσεων του βιβλίου  της Αγγελικής Παπάζογλου, συγκίνησε τον κόσμο που στο τέλος αποζημίωσε όλους τους συντελεστές με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα.

Όλα τα μουσικά σχήματα που πήραν μέρος ήταν καταπληκτικά και μας ταξίδεψαν  στον μουσικό απόηχο της πατρίδας του άλλοτε και στους τόπους του σήμερα, όπως ανέφερε ευρηματικά το σλόγκαν της εκδήλωσης.

Εκπληκτική η Ξένια Τσέλιγκα που ενδιάμεσα των κοματιών διάβαζε με συγκινητικό τρόπο, τις αφηγήσεις της Αγγελικής Παπάζογλου, ενώ μεταφερθήκαμε όλοι στην… προκυμαία της Σμύρνης όταν τα παιδιά που συμμετείχαν στο θεατρικό με ενδυμασίες της εποχής, χόρεψαν υπό τους ήχους του νοσταλγικού παραδοσιακού “βαλς της προσμονής¨ και του υπέροχου “μενεξέδες και ζουμπούλια” (βλέπε βίντεο).

Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιώργος Λίτσιος στο τέλος κάλεσε όλους τους συντελεστές ν’ ανέβουν στη σκηνή με τον κόσμο να ξεσπά σε παρατεταμένα χειροκροτήματα!

Μια όαση πολιτισμού μέσα σε δύσκολους καιρούς μπορεί να χαρακτηριστεί η βραδιά χωρίς καμία υπερβολή και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Επαιξαν:

Η συμφωνική ορχήστρα, η χορωδία Βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, το Σύνολο πνευστών, το σύνολο Ελληνικής μουσικής, το σύνολο μπουζουκιών, το σύνολο αναδόμησης και πειραματισμού και στο τέλος από κοινού η χορωδία οιμίων φωνών, το σύνολο μουσικής αναδόμησης και πειραματισμού και η συμφωνική ορχήστρα.

Θ.Κ.