Μπροστά σε μια καινούργια πραγματικότητα θα βρεθεί ο αθλητισμός της Καρδίτσας στη νέα αγωνιστική περίοδο.Η θριαμβευτική άνοδος του ΑΣΚ στην κορυφαία εθνική κατηγορία του μπάσκετ είναι από μόνη της το σπουδαιότερο επίτευγμα του διασυλλογικού αθλητισμού της περιοχής όλων των εποχών.

Η εφημερίδα μας έχει γράψει άπειρα ρεπορτάζ, σχόλια και άρθρα γι’ αυτή την τεράστια υπέρβαση και όσο κι αν προσπαθήσαμε, δεν κατορθώσαμε – πιστεύουμε – να περιγράψουμε σε όλη του την έκταση αυτό που ένιωσαν όσοι υπηρέτησαν και πέτυχαν αυτό τον στόχο!

Η… “μελωδία της ευτυχίας” είναι εδώ o πιο ταιριαστός τίτλος για να χαρακτηρίσει τις πανηγυρικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν μετά την πιστοποίηση της ανόδου από την ομάδα που σήκωσε την Καρδίτσα στις πλάτες της…

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
Καθώς όμως κοπάζουν τα έντονα συναισθήματα, ξημερώνει μια άλλη μέρα που πέρα από τις χαρές και την ευεξία που θα δώσει λόγω του γεγονότος ότι οι “κυανόλευκοι” θ’ αγωνίζονται πλέον με την ελίτ του Ελληνικού μπάσκσετ, εμπεριέχει και πάρα πολλές απαιτήσεις.
Η αλλαγή επιπέδου δημιουργεί μια σωρεία υποχρεώσεων στις οποίες όσοι κρατούν το τιμόνι του συλλόγου και τον έχουν φέρει μέχρι εδώ, θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν.

Η ίδρυση της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας και μόνο, που είναι υποχρεωτική βάζει τον ΑΣΚ σ’ έναν άλλο δρόμο κι εδώ η συμπαράσταση και στήριξη από την Καρδίτσα είναι ίσως ο κύριος παράγοντας που θα καθορίσει αν το μπάσκετ (και μαζί ο αθλητισμός συνολικά) της περιοχής μας θα παραμείνει και θα καθιερωθεί στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας, ή απλά θα είναι περαστικό!
Βασική, λοιπόν, προϋπόθεση στη νέα εποχή που ξημερώνει για τον ΑΣΚ είναι να στηριχθεί με όλους τους τρόπους αυτή η προσπάθεια.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Η στελέχωση με τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει οι διοικούντες τον ΑΣΚ όλα αυτά τα χρόνια είναι σίγουρο ότι θα είναι σωστή. Η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση στην επόμενη μέρα από διοικητικό, πλέον, πόστο είναι επίσης μια τεράστια υπόθεση.

Γύρω όμως απ’ αυτή την προσπάθεια που θα ξεκινήσει από την προσεχή Πέμπτη με το πρώτο βήμα της Γενικής Συνέλευσης για τη δημιουργία της ΚΑΕ, θα πρέπει να συνταχθούν όλοι όσοι αγαπούν τον τόπο.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας που δεν πιστεύαμε καν οτι θα παρουσιαστεί ποτέ, που πρέπει να την αξιοποιήσουμε.

Η ώρα της Καρδίτσας, είναι τώρα…