Αν κάποιος βρισκόταν στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας και δεν είχε γνώση της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων, παρατηρώντας τις εκδηλώσεις των φιλάθλων τους στο τέλος, θα πίστευε ότι αυτή που πέτυχε την άνοδο ήταν η Αναγέννηση!!!

Στην εξέδρα των Σερραίων φιλάθλων δεν μετρήσαμε παραπάνω από… τριάντα (ηρωϊκοί μεν, ελάχιστοι δε για μια τέτοια στιγμή) ενώ και οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ήταν από “χλιαρές” έως “άνοστες”!

Μιλάμε για άνοδο ύστερα από 12 χρόνια!

Προφανώς οι άνθρωποι θα ένιωθαν σίγουροι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν μ’ αποτέλεσμα το όποιο σασπένς και το ενδιαφέρον να έχουν περιοριστεί!

Αντιθέτως στην άλλη πλευρά του γηπέδου, έβλεπες θερμή στήριξη και πάθος!

Φανταζόμαστε όλοι τι θα γινόταν αν είχαμε το αντίστροφο! Αν η Αναγέννηση έπαιζε στις Σέρρες και ήθελε έναν βαθμό για να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α’ Εθνική; Θα ήταν στην εξέδρα μόνο 30 Καρδιτσιώτες;

Προφανώς την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι…

Ο Πανσερραϊκός δεν είναι κακή ομάδα (όποιος το υποστηρίξει αυτό θα είναι εκτός τόπου και χρόνου) αλλά δεν είναι κι αυτή που να δικαιολογεί μια τέτοια μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία.

Ισοδύναμες ήταν φέτος οι πέντε που βρέθηκαν στο γκρουπ των πρωτοπόρων και το πρωτάθλημα υπό κανονικές συνθήκες (όπως το να μην συμμετέχουν οι ομάδες “Β” που αλλοίωσαν τη βαθμολογία!) ο τίτλος θα παίζονταν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Οπως και να χει από τη στιγμή που κατέκτησε την άνοδο, καλώς να το απολαύσει και κυρίως ο κόσμος μιας συμπαθητικής επαρχιακής πόλης! Να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας, όπως οφείλουμε να πράξουμε, ασχέτως αν αισθανόμαστε αδικημένοι σε πολλές περιπτώσιες φέτος.

Η Αναγέννηση θα κάνει την προσπάθειά της για τη 2η θέση μέχρι το φινάλε. Το σίγουρο είναι πως με την πρωταγωνιστική πορεία που διαγράφει στις δύο τελευταίες σεζόν, έχει αποκτήσει μέταλλο πρωταθλητισμού.

Τα αποτελέσματα στα λεγόμενα ντέρμπι το αποδεικνύουν. Μόνο ένα ματς έχει χάσει από τους πρωτοπόρους φέτος κι αυτό στον πρώτο γύρο από τον Πανσερραϊκό.

Οι βαθμολογικές διαφορές προέκυψαν από αλλού…

Αξίζουν ένα μπράβο όλοι όσοι έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και όλοι όσοι τρέχουν για να κρατάνε την ομάδα σ’ αυτό το επίπεδο. Από την διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο στο τμήμα.

Αν η Καρδίτσα εκμεταλλευτεί (σε όλα τα επίπεδα) τις βάσεις που έχουν μπει φέτος στον λαοφιλή σύλλογό της, ο διακαής πόθος μπορεί να γίνει πραγματικότητα την επόμενη σεζόν…

Θ.Κ.