Μέρα μνήμης για τα Τέμπη, οργής και αγωνιστικών διεκδικήσεων στην Καρδίτσα - μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο (φωτο & βίντεο)

Λαοθάλασσα από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, επαγγελματίες και αγρότες με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία

Η συγκίνηση και η οργή για τα 57 θύματα των Τεμπών, η αγωνία για την επόμενη ημέρα στον τόπο μετά τις πλημμύρες, οι διεκδικήσεις για τον πρωτογενή τομέα, για τη δημόσια υγεία και παιδεία, έχουν γίνει παλμός από τους εκατοντάδες Καρδιτσιώτες που συμμετέχουν στο μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 

Η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ με τα σωματεία τους, είναι συγκλονιστική με τους μαθητές να δίνουν τον τόνο. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα θύματα των Τεμπών ένα χρόνο μετά την τραγωδία. «Δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα» διαμηνύουν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, αγρότες με τη συμμετοχή τρακτέρ, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Οι Καρδιτσιώτες διαδηλώνουν επίσης για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, τις άμεσες πληρωμές των αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς απ΄τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στη δημόσια υγεία και παιδεία, την ακρίβεια, τα εργασιακά κ.ά.

«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι το μήνυμα που κυριαρχεί.