Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης για το πρωτάθλημα της super league 2 που φέτος ήταν μια… παρωδία σ’ ο,τι αφορά τη δομή του και τη δυνατότητα που έδινε στις ομάδες να διεκδικήσουν στόχο ανόδου.

Στην εκπομπή “Ο κόσμος των ΣΠΟΡ” που φιλοξενήθηκε είπε τα αυτονόητα. Αυτά δηλαδή που προσυπογράφουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στις ομάδες της κατηγορίας και φυσικά οι φίλαθλοι.

Αναλυτικά τόνισε:

«Είναι ο αριθμός των ομάδων που πρέπει να φτάσουμε. Για μείωση ομάδων, ας κάτσουν να παίζουν μόνοι τους οι μεγάλοι και ας αφήσουν τους άλλους να παίζουν σε πρωταθλήματα για να περνά η ώρα.

Είναι ξεκάθαρο, πρέπει ν’ ανέβουν παραπάνω ομάδες, ν’ ανοίξει το ποδόσφαιρο και στην επαρχία. Είδαμε και στο παιχνίδι της Εθνικής πόσο διψά ο κόσμος της επαρχίας να βλέπει τέτοια παιχνίδια. Έχουμε βαρεθεί το τελευταίο διάστημα να βλέπουμε παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία με 1.000 και κάτω φιλάθλους.

Κάποια στιγμή αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει το ίδιο και το ίδιο. Μπήκαμε σε διαδικασία να παίζουμε πλέι οφ για να παίζουν οι «μεγάλοι» περισσότερα παιχνίδια μεταξύ τους, αλλά δεν «περπάτησε» καθόλου. Βλέπαμε άδεια γήπεδα σε παιχνίδια όπως ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Άρης – ΠΑΟΚ. Ο κόσμος κουράστηκε από τις πολλές επαναλήψεις.

Ένα πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες, γιατί τα πλέι οφ δεν βοηθούν το πρωτάθλημα της παραπάνω κατηγορίας. Να πάρουν ό,τι δικαιούνται και οι ομάδες της Super League 2. Δεν υπάρχει πουθενά πρωτάθλημα αν ασχολείσαι μόνο με την πάνω κατηγορία. Super League χωρίς Super League 2 δυνατή και ανταγωνιστική δεν γίνεται. Πολύ λίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Super League. Η Super League 2 είναι μια διέξοδος για όλους αυτούς.
Πρέπει να προσεχθεί το πρωτάθλημα, να παρθούν μέτρα για να μην μπαίνει ο καθένας σε επαγγελματικά πρωταθλήματα και δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί. Να μπορούν να παίξουν οι υγιείς ομάδες. Και κάποια στιγμή 16-18 ομάδες στη Super League 2 υγιείς κι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα για να μπορούν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές να βρουν διέξοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα αγώνες χωρίς Έλληνα παίκτη. Τα παιδιά που έχουν βρει διέξοδο στο εξωτερικό είναι και σε καλή κατάσταση, έχουν παραστάσεις από πιο ποιοτικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να έχουμε περισσότερα Ελληνόπουλα που παίζουν στα δικά μας πρωταθλήματα; Δεν είναι κακό να υπάρχουν πολλοί Έλληνες στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και ο κάθε ομοσπονδιακός προπονητής να μπορεί να επιλέξει από μία μεγαλύτερη δεξαμενή παικτών».

Στη ΦΩΤΟ ο Αλέκος Βοσνιάδης με τον προπονητή της Αναγέννησης Περικλή Αμανατίδη στο παιχνίδι των ομάδων τους στο Πανθεσσαλικό κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.