«Αναγκαία κρίνεται η θωράκιση των εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου»

Την τήρηση, επέκταση, αλλά και την κήρυξη των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον επισιτισμό – τουρισμό, όπως και την επιμήκυνση της επιδότησης ζητούν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕΕΤ) του κλάδου σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε χθες σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο κ. Γιώργος Χότζογλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ελλάδος (ΠΟΕΕΤ), ο κ. Δημήτρης Κουτούκης, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΕΤ, ο Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας, κ. Γιώργος Καπράνας και η κ. Δώρα Γούλα, Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, σε περίπτωση που τηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τους εργοδότες, τότε οι εργαζόμενοι των κλάδων εστίασης, επισιτισμού και τουρισμού θα θωρακίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Η ανάγκη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας κρίνεται ζωτικής σημασίας, ιδίως φέτος που οι εργαζόμενοι απομακρύνονται από τον τουριστικό κλάδο, καθώς τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας τους αποτρέπουν από την επιλογή αυτού του τομέα.

Κατά την συνέντευξη τύπου ο κ. Γιώργος Χότζογλου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ελλάδος, δήλωσε ότι ο κλάδος υπέστη ζημιά σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης εδώ και τρία περίπου χρόνια.

«Εμείς οι εργαζόμενοι του επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου βιώσαμε δυσχερείς καταστάσεις, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν με εισοδήματα μόλις των 534 ευρώ
που ήταν η αναστολή σύμβασης. Αυτό το ποσό όμως, δεν δινόταν κάθε μήνα, αλλά κάθε 40 – 50 ημέρες. Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα επιβίωσης. Παράλληλα, το ταμείο ανεργίας διαρκεί μόλις τρεις μήνες για τους εποχικά εργαζόμενους», σημείωσε ο κ. Χότζογλου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.