Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣ Καρδίτσας με αιχμές για την κίνηση των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών της περιοχής μας αλλά και για διάφορα δημοσιεύματα με κριτική προσέγγιση για το κεφαλαιώδες ζήτημα της ιατρικής υποστήριξης στους χώρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που τιτλοφορείται με τη φράση “Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας” τονίζονται τα εξής:

«Με έκπληξη διαβάζουμε τις συνεχείς αναρτήσεις του υπό ίδρυση Σωματείου Ερασιτεχνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Καρδίτσας (ΣΕΠΚ), που στην ουσία το αποτελούν οι τρεις της Επιτροπής. Το ΣΕΠΚ με τις παλινωδίες του προσπαθεί να τορπιλίσει τα τοπικά πρωταθλήματα. Ο θάνατος του Ηλία ΜΠΡΕΛΛΑ και του ερασιτέχνη από το Ναύπλιο, έφεραν στο προσκήνιο τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η ΕΠΣΚ που έχει σαν πρωταρχικό στόχο την υγεία των ποδοσφαιριστών, διέκοψε τα πρωταθλήματα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα της προς τους Δήμους για τους απινιδωτές. Οι Δήμοι Καρδίτσας-Παλαμά και Μουζακιου ανταποκρίθηκαν και εφοδίασαν τις ομάδες τους με απιδινωτες. Για γιατρούς αγώνα γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν σε όλους τους αγώνες. Η αποκλειστική ευθύνη είναι των ομάδων και μόνο. Η ΕΠΣΚ έχει δώσει ρητή και κατηγορηματική εντολή, ότι κανένας αγώνας δεν θα ξεκινά εάν δεν υπάρχει απινιδωτης και εάν ο εκτελών χρέη γιατρού δεν βεβαιώσει τον διαιτητή ότι είναι γνώστης χρησιμοποίησης αυτού.

Κύριοι του ΣΕΠΚ πρέπει να στρέψετε την πίεση σας και προς τα σωματεία σας για εξεύρεση μόνιμου γιατρού. Πιέστε τα σωματεία σας να γίνονται πιο ειδικευμένες εξετάσεις της κάρτας υγείας. Ελαφρύνετε τις δικές σας απαιτήσεις (ερασιτέχνες είστε) και βοηθείστε τις Διοικήσεις σας για ποιοτικότερη διαβίωση στις ομάδες σας. Σταματήστε επιτέλους να ρίχνετε τα βάρη σε άλλους που υπάρχουν, αλλά πρώτα αναλάβετε εσείς τις ευθύνες σας. Και πάνω από όλα και όλους εσείς πρέπει να ενδιαφερθείτε για την προσωπική σας υγεία. Οι εξετάσεις σας να είναι εξονυχιστικές ιδιαίτερα στους αθλητές κάποιας ηλικίας που δεν είναι και λίγοι.

Θα θέλαμε μετά τα δημοσιεύματα να αναφέρουμε 2-3 πράγματα για τους κονδυλοφόρους που άδικα μας κατηγορούν. Κύριοι ενημερωθείτε πρώτα τι λένε οι Νόμοι και να είστε ακριβείς. Σταθερό απινιδωτή έχουν μόνο τα ΔΑΚ. Τα γήπεδα μας είναι άλλη κατηγορία και καλύπτονται με φορητούς απινιδωτές. Η « ημιμάθεια κύριοι είναι χειρότερη της αμαθείας». Θέλουμε επίσης να γνωρίσουμε ότι η ΕΠΣΚ λειτουργεί όχι μέσω των εφημερίδων και των ΜΜΕ αλλά συντεταγμένα με τους αρμόδιους φορείς.

Με την ευκαιρία η ΕΠΣΚ θέλει να ευχαριστήσει τους Δήμους που ανταποκρίθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και χορήγησαν τους απινιδωτες στις ομάδες. Δημιουργείστε τον Σύνδεσμο που θα ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι με άλλα πράγματα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μακριά από την πολιτική. Η πολιτική μακριά από το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ του ποδοσφαίρου».