Σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και η ΕΣΕΚ δε θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο αξιόλογη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας.

Στόχος είναι η ανακύκλωση του υπολειμματικού καφέ και η μετατροπή του σε καύσιμο!!! Πως μπορούμε να ανακυκλώσουμε όλοι μαζί τον καφέ μας; Στην κεντρική πλατεία, στο χώρο της εκδήλωσης που ξεκινά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, θα τοποθετήσουμε έναν ειδικά διαμορφωμένο κάδο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛ- ΛΟΓΗ ΚΑΦΕ!!!

Ο κάδος θα βρίσκεται στο χώρο από τις 16 έως 18 Σεπτεμβρίου. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τα καφέ της πόλης, να συνεισφέρουν το υπόλειμμα του καφέ τους!! Να συλλέξουν το υπόλειμμα του καφέ και να κάνουν την συνεισφορά τους στον ειδικά διαμορφωμένο κάδο!!

Ως υπόλειμμα του καφέ, θεωρείται ο κόκκος του καφέ, που προκύπτει μετά την παρασκευή του αγαπημένου μας ροφήματος και θα πρέπει να είναι πλήρως απαλλαγμένο από κάθε είδους απορρίμματα όπως χαρτί, πλαστικό, κάψουλες του καφέ κ.α. Πως θα το κάνω;

Συλλέγουμε το υπόλειμμα του καφέ μας σε κάποιο δοχείο και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενό του στον ειδικό κάδο που θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης.

Για τα καφέ της πόλης μας: Απλά αδειάζουμε τον υπολειμματικό καφέ, στον ειδικό κάδο!!! Γιατί να το κάνω; Όλοι μαζί, ανοίγουμε το δρόμο σε ένα καθαρό και βιώσιμο μέλλον, που θα βασίζεται στις αρχές τις κυκλικής οικονομίας. Ο καφές, που λανθασμένα απορρίπτουμε στα σκουπίδια, μπορεί να μετατραπεί σε ενέργεια – Τη δική μας ενέργεια!!!

Όλοι μαζί ανακυκλώνουμε τον καφέ μας και τον μετατρέπουμε σε καύσιμο ικανό να μας θερμάνει!!! Θα πρέπει να συλλέξω μεγάλες ποσότητες; Όχι απαραίτητα!!! Η συνεισφορά μας δεν καθορίζεται από την ποσότητα αλλά από την κίνηση της ανακύκλωσης!!! Μπορούμε να συλλέξουμε το υπόλειμμα από τον καφέ της ημέρας και να τον ανακυκλώσουμε!!!

Αυτό είναι αρκετό!! Τι θα γίνει με τον καφέ μου; Οι ποσότητες του καφέ που θα συγκεντρώσουμε στις 3 ημέρες της εκδήλωσης, θα μετατραπούν σε βιοκαύσιμο και θα χρησιμοποιηθούν για να θερμάνουμε ένα σχολείο της πόλης μας!!! Τι θα κερδίσω εάν συμμετέχω στην ανακύκλωση του καφέ μου; Θα έχεις συμβάλει σε μια δράση κυκλικής οικονομίας το οποίο είναι πολύ σημαντικό για όλους μας.

Ακόμα, θα βοηθήσεις και εσύ για να ζεστάνουμε ένα σχολείο της πόλης μας!! Επιπλέον, εάν επιλέξεις να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό μας, μπορείς να κερδίσεις ένα brunch και 2 καφέδες, ΔΩΡΟ από εμάς!!!!

Πως μπορώ να κερδίσω; Είναι πολύ απλό!!! Ακολούθησε τα βήματα για να είσαι εσύ ο νικητής που θα απολαύσει ένα brunch και 2 καφέδες δώρο από εμάς!!!

Βήμα 1ο : Συλλέγω τον καφέ μου σε κάποιο σκεύος!

Βήμα 2ο: Δεν ξεχνώ το κινητό μου τηλέφωνο και πηγαίνω στην κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται ο κάδος ανακύκλωσης του καφέ!

Βήμα 3ο: Πριν αδειάσω τον καφέ μου από το σκεύος, βγάζω μια selfie μόνος/μόνη ή και με τους φίλους μου!

Βήμα 4ο: Αδειάζω τον καφέ μου από το σκεύος, χωρίς κανένα σκουπίδι, στον ειδικό κάδο!

Βήμα 5ο: Μπαίνω στο facebook, κάνω follow τη σελίδα της ΕΣΕΚ «ΕΣΕΚ ΣΥΝ.ΠΕ – Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας»!

Βήμα 6ο: Γράφω το hashtag «#ανακυκλώνωτονκαφέμου» και post-άρω την φωτογραφία μου! Το profile με τη φωτογραφία και το hashtag (#ανακυκλώνωτονκαφέμου) που θα έχει τα περισσότερα Like, θα είναι ο νικητής και θα απολαύσει ένα χορταστικό brunch και 2 καφέδες, ΔΩΡΟ, σε καφέ της πόλης μας!

Όλοι μαζί, πίνουμε τον καφέ μας, ανακυκλώνουμε το υπόλειμμα και συμμετέ- χουμε να ζεσταθεί ένα σχο- λείο της πόλης μας! Μετατρέπουμε τα υπολείμ- ματά μας σε ενέργεια – τη δική μας ενέργεια!!