Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται εξέλιξη, θετική η αρνητική, σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων αποκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στη Δημοτική Πινακοθήκη, μετά τις ζημιές που υπέστη από τον «Ιανό».

Αυτό διευκρίνισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βασίλη Κρανιά.
Όπως είπε ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή ανέθεσε σε υπάλληλο της υπηρεσίας τη σύνταξη ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης. Η αξία αντικατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με βάση τη μελέτη ανέρχεται στα 450.000 ευρώ.
Ο Δήμος απέστειλε έγγραφο στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία απεφάνθη ότι δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι στο υπουργεί πολιτισμού. Καλούσε μάλιστα το Δήμο να αναζητήσει χρηματοδότηση από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. « Έχουμε πάρει την προφορική δέσμευση ότι θα προχωρήσει η χρηματοδότηση αυτή, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι απτό. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται εξέλιξη, θετική ή αρνητική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος.