Ανάπλαση Παυσιλύπου: Σε επαναπροκήρυξη θα προχωρήσει ο Δήμος Καρδίτσας

«Πράσινο φως» στην επαναπροκήρυξη για τέταρτη φορά του έργου της ανάπλασης του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα άναψε σήμερα κατά πλειοψηφία η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας.

Η επαναπροκήρυξη του έργου προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ θα γίνει με τους ίδιους όρους. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο, ενώ τα χρονικά περιθώρια των καταληκτικών ημερομηνιών είναι αυστηρά, καθώς μέχι τον Μάιο θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και μέχρι το τέλος του 2025 να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Ωστόσο, ο Δήμος Καρδίτσας επιδιώκει την παράταση των προθεσμιών από το Πράσινο Ταμείο.

Να θυμίσουμε, όπως είχε γράψει με σχετικό ρεπορτάζ ο Νέος Αγών (εδώ) ότι ύστερα από δύο άγονους διαγωνισμούς, την τρίτη φορά που προκηρύχθηκε το έργο προέκυψαν δύο προσφορές. Η πρώτη αποκλείστηκε εξαρχής, ενώ η δεύτερη πέρασε από τον έλεγχο της 7μελούς Επιτροπής Διαγωνισμού η οποία απέρριψε τον φάκελο της ενδιαφερόμενης εταιρείας στο στάδιο ελέγχου της πληρότητας των δικαιολογητικών.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, υπέρ της επαναπροκήρυξης του έργου ψήφισαν τα μέλη της διοικούσας παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.