Η καταπληκτική πορεία του ΑΣ Καρδίτσας τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε ουσιαστικά τον μεγαλύτερο μοχλό πίεσης για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση το μεγάλο κλειστό της πόλης μας.

Η άνοδος και η καθιέρωση στην Α2 Εθνική Κατηγορία, αλλά και οι φιλοδοξίες που υπήρχαν στην ομάδα πίεσαν όλους τους αρμόδιους που με τη σειρά τους δραστηριοποιήθηκαν πολύ πιο έντονα (Περιφέρεια, Δήμος Καρδίτσας) ώστε, επιτέλους, ύστερα από μισό αιώνα η πόλη μας ν’ αποκτήσει το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα σπουδαίο αθλητικό χώρο σε όλη την επικράτεια!

Η φρενήρης κούρσα των “κυανολεύκων” κατά την φετινή αγωνιστική σεζόν και ο άθλος της ανόδου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ που ήδη έχει πιστοποιηθεί, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις κι αποτελεί εκ νέου μοχλό πίεσης ώστε το γήπεδο ν’ αναβαθμιστεί περαιτέρω.

Απ’ ο,τι έχει γνωστοποιηθεί είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για μια σειρά από βελτιωτικά έργα που θα καταστήσουν τον χώρο από τους καλύτερους στη basket league, αλλά και με ευρωπαϊκές πλέον προδιαγραφές.
Συγκεκριμένα θα τοποθετηθεί νέα εξέδρα απέναντι από τη μεγάλη 500 θεατών (πτυσσόμενη), και μάλιστα θα μπορεί αυτή να αναδιπλώνεται για να εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις.

Επίσης θα αναβαθμιστούν οι πίνακες των αποτελεσμάτων ύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς των ομοσπονδιών FIBA, Euroleague, FIVB, IHF, ΕΟΚ, Basket League και να καλύπτει τις απαιτήσεις αγώνων Εθνικού και Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Πέρα από τα παραπάνω υπάρχουν και άλλοι τομείς που θα έχουμε αναβάθμιση, όπως στον εξοπλισμό του περιβάλλοντα χώρου, στον εξοπλισμό καθαρισμού, των ηλεκτρικών συσκευών αλλά και στην επίπλωση.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που έγιναν και θα γίνουν καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο πόσο σημαντικό είναι για μια πόλη η αθλητική της εκπρόσωπος να θέτει και να επιτυγχάνει υψηλούς στόχους.

Ο ΑΣΚ έγραψε ιστορία με την άνοδο στη basket league, αλλά ταυτόχρονα η πορεία του είναι η αφορμή για να αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι αθλητικές υποδομές της Καρδίτσας!