Διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας: Ξεκίνησε από την Καρδίτσα το 4ο ΕΤΑΠ - κορυφαία στιγμή η ανάβαση στη Λ. Πλαστήρα (φωτο & βίντεο)

Από την Καρδίτσα και συγκεκριμένα έξω από το Δημοτικό Στάδιο που έγινε ο τερματισμός του 3ου ΕΤΑΠ, άρχισε στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου το 4ο ΕΤΑΠ του διεθνή ποδηλατικού γύρου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η προτελευταία ημέρα ξεκίνησε από την Καρδίτσα και οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν προς τη Μητρόπολη σηματοδοτώντας την είσοδο του γκρουπ των ποδηλατών στην ορεινή ζώνη της περιοχής.

Οι ανηφόρες αρχίζουν από το χωριό Μοσχάτο. Την εναλλαγή του τοπίου στην διαδρομή, σηματοδότησε η εμφάνιση της Λίμνης την οποία οι ποδηλάτες είχαν στα δεξιά τους, ενώ στον Άγιο Αθανάσιο και την Καστανιά, θα γίνει ένα από τα ομορφότερα και θεαματικότερα σπριντ ανάβασης.

Το πελοτόν στη συνέχεια θα κινηθεί κατηφορικά προς τον θεσσαλικό κάμπο, περνώντας έξω από την πόλη της Καρδίτσας, διασχίζοντας τους Γοργοβίτες, τον Παλαμά και θα αλλάξει πορεία έξω από την κωμόπολη της Φαρκαδόνας με κατεύθυνση πλέον την πόλη της Λάρισας.

Την μπλε φανέλα, αυτή του πρωτοπόρου του Γύρου, κράτησε ο Άαρον Γκέιτ παρά την πτώση του στο φινάλε του χθεσινού 3ου ΕΤΑΠ έξω από το δημοτικό στάδιο Καρδίτσας, μαζί με άλλους δρομείς στα τελευταία μέτρα. Εφόσον το συμβάν έλαβε χώρα εντός των τριών τελευταίων χιλιομέτρων, η πτώση του Γκέιτ δεν επηρέασε το χρόνο και τη θέση του στην τελική κατάταξη. Πριν την έναρξη του 4ου ΕΤΑΠ συνομίλησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα