Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η δίκη των διαδηλωτών για τις ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο

Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η δίκη των δύο διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από αστυνομικές δυνάμεις σε κινητοποίησή ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών την Κυριακή στον Τύμπανο Αργιθέας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τελικά στις 22 Νοεμβρίου του 2022.

Και σήμερα έξω από το Δικαστικό μέγαρο, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων που διαμαρτυρήθηκαν για την δίωξη των δύο διαδηλωτών.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις τους στο «Νέο Αγώνα» μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και τα αιολικά στα Άγραφα δήλωσαν ότι για τρίτη φορά οι διαδηλώσεις στον Τύμπανο Αργιθέας καταστέλλονται, κάνοντας λόγο για αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντί τους. «Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές οι οποίοι κινητοποιήθηκαν ενάντια στη μεταφορά και εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Η αστυνομική βία συνεχίστηκε με έξι προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι διαδηλωτές διώκονται για άλλη μία φορά. Συνεχώς προσπαθούν να μας πτοήσουν, αλλά ο αγώνας μας για γη και ελευθερία εμπεριέχει μέχρι και να νικήσουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.