Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Διανύουμε ήδη μια έντονη και θερμή προεκλογική περίοδο και είναι θέμα ημερών να προκηρυχθούν και επίσημα οι εθνικές εκλογές. Η συμμετοχή μου στις βουλευτικές εκλογές του 2019 πέρα από τιμή ήταν για μένα και μια εμπειρία που, αν μη τι άλλο, με έκανε σίγουρα σοφότερη.

Τιμή εξακολουθεί να αποτελεί και η βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κοσμώ το ψηφοδέλτιο και στις προσεχείς εκλογές, προσωπικοί μου όμως λόγοι δεν μου επιτρέπουν στην παρούσα συγκυρία να ανταποκριθώ στην επιθυμία του προέδρου της ΝΔ να είμαι εκ νέου υποψήφια βουλευτής, θεωρώ υποχρέωσή μου να κοινοποιήσω την απόφασή μου αυτή σε όλους και όλες εσάς, που με στηρίξατε στις μέχρι τώρα εκλογικές μου αναμετρήσεις, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στις εθνικές εκλογές.

Με καθαρό βλέμμα και με ειλικρίνεια, όπως σας αντιμετώπιζα όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά, σας διαβεβαιώνω, ότι παραμένω ενεργή πολίτης και μάχιμη, που αγωνίζομαι με ανιδιοτέλεια, χωρίς εξαρτήσεις και ανταλλάγματα, χωρίς μηχανισμούς και σκοπιμότητες, διαφυλάττοντας πάντοτε στο ακέραιο τα προσωπικά μου πιστεύω και τον αξιακό μου κώδικα, την φιλελεύθερη σκέψη και τον φιλοπρόοδο προσανατολισμό μου. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου είναι κέρδος για μένα και θα μου είναι χρήσιμη σε επόμενες αναμετρήσεις και εκλογικούς αγώνες, με προτεραιότητα τα δίκαια των συνανθρώπων μας και την ανάπτυξη του τόπου μας. Συστήθηκα σε όλους εσάς ως επαγγελματίας Δικηγόρος, που δεν έχει αυτοσκοπό τις μόνιμες και κρατικοδίαιτες «καρέκλες» και ως τέτοια θα παραμείνω.

Εύχομαι στους υποψηφίους όλων των κομμάτων να διεξάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα μέσα σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι αρχές της δημοκρατίας μας και να είναι απολύτως σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία.

Με τιμή,
Σοφία Τόλια Δικηγόρος