Η πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ για συνέχιση, για μία ακόμη σεζόν, του πρωταθλήματος της Α’ εθνικής Γυναικών με δύο ομίλους, Βορρά και Νότο, υποχρεώνει και την ομάδα της Καρδίτσας να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτά.

Από 9 που ήταν πέρυσι οι ομάδες θα πάμε φέτος σε έναν όμιλο με 8 ομάδες. Μάλιστα οι μισές απ’ αυτές θα είναι από την περιοχή της Θεσσαλίας. Εκτός από τις Ελπίδες, θα πάρουν μέρος ακόμη οι ΑΕΛ, Τρίκαλα και Βόλος.

Στο Θεσσαλικό ‘’άρωμα’’ του Βορείου ομίλου, έχουν μείνει από πέρυσι ο ΠΑΟΚ ,ο ‘Αρης και η Καστοριά, ενώ μία ομάδα θα έρθει από τον Νότιο όμιλο. Πιθανότατα της Χαλκίδας, που γεωγραφικά είναι πιο κοντά χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση Αθηναϊκής ομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι εξίσου δύσκολο κι αν μπουν και τα πλέι άουτ, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, αφού είναι πολύ πιθανό οι ομάδες που κυνηγούν τα πλέι οφ, να είναι κοντά και στα πλέι άουτ.

ΠΑΟΚ και ΑΕΛ τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, μετά και τα πλέι -οφ ενώ Τρίκαλα και ‘Αρης ακολούθησαν στην 4άδα. Οι Ελπίδες που κατετάγησαν στην 5η θέση άφησαν προ της επικίνδυνης ζώνης, την Καστοριά.

Συνεπώς θα πρέπει η Καρδιτσιώτικη ομάδα να οργανωθεί προκειμένου να αντέξει το νέο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έρχεται.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, αλλά δεν αποκλείεται να πέφτουν μία από κάθε όμιλο απευθείας και μία ή δύο από τα πλέι- άουτ , συνολικά τρεις ή τέσσερις ομάδες, προκειμένου από τη νέα σεζόν να γίνει το πρωτάθλημα σε έναν όμιλο.

Το επερχόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου.
‘Οσον αφορά τα μεταγραφικά έχουν επικεντρωθεί σε κάποιες περιπτώσεις αθλητριών και αναμένονται πάντοτε να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα.