Αντισεισμικός έλεγχος και ποδηλατοδρόμοι

Τη συνδρομή της πολιτείας για τη διενέργεια αντισεισμικού ελέγχου στα δημόσια κτίρια και τα σχολεία ζητούν οι Δήμοι.

Αυτό ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Σβερώνης, απαντώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχετικό ερώτημα του συμβούλου κ. Βασίλη Κρανιάς. Σημείωσε ότι οι Δήμοι είχαν λάβει έγγραφο με το οποίο τους ζητούνταν να ελεγχθούν τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία από τις κατά τόπους υπηρεσίες δόμησης.

«Οι Δήμοι αδυνατούν να ελέγξουν και ζητούν από την πολιτεία να συστήσει επιτροπές και να γίνει ο αντισεισμικός έλεγχος. Καμία υπηρεσία δόμησης δεν έχει ούτε το προσωπικό, ούτε την εξειδίκευση και τα κατάλληλα εργαλεία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ποδηλατόδρομοι
Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση του ίδιου δημοτικού συμβούλου για την προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδηλατοδρόμοι, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει κονδύλι για την επισκευή όλου του δικτύου των ποδηλατοδρόμων. Μάλιστα στο θέμα του υπό κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου, τόνισε ότι κάποιοι θεωρούν τον ποδηλατοδρόμο σαν «πάρκινγκ» και γι’ αυτό έχουν ξεκολλήσει – σπάσει κάποιες πλάκες. Διευκρίνισε ότι το έργο δεν έχει τελειώσει και πριν παραδοθεί οι πλάκες αυτές θα έχουν αποκατασταθεί, ενώ θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση και κολωνάκια.

Koράκια
Ενέργειες θα προωθήσει από την ερχόμενη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τα κοράκια από τα δέντρα του Παυσιλύπου.
Απαντώντας ο Δήμαρχος σε ερώτηση που έθεσε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Μπαρμπούτης, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση για να απομακρυνθούν οι φωλιές από δέντρα του Παυσιλύπου τώρα που δεν έχουν γεννήσει αυγά τα κοράκια. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εργασίες κλαδέματος με γερανοφόρο όχημα. Δεν αρκεί μόνο αυτό, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να έρθουν και εκπαιδευμένα γεράκια για να διώξουν τα κοράκια. «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.