Όλα έτοιμα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μπαίνουν στο… χορό των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ αρχίζουν στις 30 Μαΐου και οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ στις 31 Μαΐου.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων καθώς όπως τόνισε στο “ΝΑ” ο Διευθυντής κ. Κ. Ζαχαρής έγιναν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και όλα λειτουργούν κανονικά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας θα λειτουργήσουν 9 εξεταστικά κέντρα για Γενικά Λύκεια και συγκεκριμένα τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας και τα Λύκεια Μουζάκιου, Παλαμά, Σοφάδων, Προάστιου και Λεονταρίου. Οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το ΕΠΑΛ Σοφάδων.

Από τα ΓΕΛ θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 599 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 23 θα εξεταστούν προφορικά στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργεί στο 3ο Γυμνάσιο.

Από τα ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι είναι 265 εκ των οποίων οι 14 θα εξεταστούν προφορικά σε εξεταστικό κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδιτσας θα λειτουργεί και ειδικη γραμμή υποστήριξης για υποψήφιους και γονείς που χρειάζονται βοήθεια εκείνες τις ημέρες.

“Ξέρω ότι είναι μια διαδικασία δύσκολη, είναι το απόσταγμα και η κατάληξη της πορείας των 12 χρόνων των εγκύκλιων σπουδών.

Ομως δεν χρειάζεται άγχος. Εξετάσεις έχουμε σε όλη μας τη ζωή.

Τα παιδιά πρέπει να είναι ψύχραιμα, να πάνε και να αποδώσουν αυτό που ξέρουν και όλα θα πάνε καλά” κατέληξε ο κ. Ζαχαρής.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»