Απίστευτη οργή επικρατεί στις τάξεις των αγροτών στον κάμπο από τις ελλειμματικές και έντονα προβληματικές πληρωμές που γίνονται τις τελευταίες ημέρες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου στην κυριολεξία επικρατεί ένα μπάχαλο. Αγρότες που αναμένουν να λάβουν χιλιάδες ευρώ από πρασίνισμα, διοικητικούς ελέγχους, βιολογικά, ή νιτρορύπανση μπαίνουν στους λογαριασμούς τους και βλέπουν να τους έχουν πιστωθεί 10 και 15 ευρώ και αυτό προκαλεί έντονη οργή.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστούν υπομονή και διαβεβαιώνουν πως μέχρι 14 Ιουλίου θα έχει εξοφληθεί όλο το ποσό που αντιστοιχεί σε 200 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για πάνω από 600.000 αγρότες, ωστόσο εύλογη είναι η ανησυχία αν με το τόσο προβληματικό ηλεκτρονικό υπόβαθρο θα γίνουν σωστά και έγκαιρα και οι πληρωμές της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης τον Οκτώβριο μιας και βρισκόμαστε στην πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και η σύνταξη του ΟΣΔΕ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ γύρισε ξανά στον παλιό εργολάβο που έχει τη βάση δεδομένων, έχουν υπάρξει τόσα προβλήματα που από εδώ και στο εξής οι ήδη προβληματικές πληρωμές των τελευταίων δύο ετών, θα είναι ακόμη πιο προβληματικές μέχρι να μπει μια τάξη στα ηλεκτρονικά΄αρχεία και να ενσωματωθούν και τα νέα δεδομένα της νέας ΚΑΠ…

Ενδεικτικό είναι το αποδεικτικό είσπραξης 0,1 ευρώ (!) που μας απέστειλε φίλος αναγνώστης. ο οποίος προφανώς ανέμενε κάποια εκατοντάδες ευρώ:

Απίστευτο μπάχαλο με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντί χιλιάδων ευρώ πιστώνονται σε δικαιούχους 10 και 15...!