Έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, έργα που όλοι κάπου έχουμε δει, αποτυπωμένα όμως στον καμβά από τον χρωστήρα των αποφοίτων του τμήματος “Ζωφραφικής Τέχνης” του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας, εκτίθενται στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Πόλης.

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά τις πρωινές ώρες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ξεναγήσεων για μαθητές.

Στην έκθεση συμμετέχουν 10 απόφοιτοι του τμήματος “Ζωγαρφικής Τέχνης” του Δημόσιου ΙΕΚ, ο κύκλος σπουδών του οποίου ολοκληρώθηκε πέρυσι. Λόγω των συνθηκών όμως τα έργα δεν είχαν εκτεθεί και έτσι τώρα που δεν ισχύει κανένας περιοσρισμός, δίνεται η δυνατόητα στο κοινό να δει τα έργα και να απολάυσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα έκθεση.

Λύτρας, Φασιανός, Γιολδάσης αλλά και Ματίς και Βαν Γκόνγκ έγιναν πηγή έμπνευσης για τους σπουδαστές του τμήματος οι οποίοι αποτύπωσαν με τη δική τους οπτική διάσημα έργα. Πολλοί συμπολίτες βρέθηκαν χθες στα εγκαίνια της έκθεσης θαύμασαν τις δημιουργίες και συνεχάρησαν τους δημιουργούς.