Από την Καρδίτσα στην Ιταλία με... βέσπα! (φωτο+βίντεο)

ΔΥΟ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ PONTEDERA ΓΙΑ ΤΟ VESPA WORLD DAYS

Τις ήλεγξαν, τις γυάλισαν, τις φρόντισαν και είναι έτοιμοι να τις καβαλήσουν και να διανύσουν μαζί τους 2000 χιλιόμετρα για να βρεθούν στην Pontedera της Ιταλίας, ακριβώς στο μέρος όπου την άνοιξη του 1946 γεννήθηκε η εμβληματική βέσπα, που με τα χρόνια έγινε από τα πιο διάσημα και αγαπημένα σκουτερ στον κόσμο.

Της Τζένης Σουλτανιά

Ο λόγος για δυο vespiti από την Καρδίτσα οι οποίοι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν πάνω στους δυο τροχούς των αγαπημένων τους vespa για να βρεθούν στην κορυφαία διοργάνωση των vespa club όλου του κόσμου.

Ο κ. Δημήτρης Κοτρώτσιος και ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος είναι οι δυο Καρδιτσιώτες που θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Pontedera, την πόλη που φιλοξενεί το ιστορικό εργοστάσιο της Piaggio, όπου η Vespa παράγεται συνεχώς εδώ και πάνω από 75 χρόνια και θα υποδεχθεί εκατοντάδες εθνικά κλαμπ Vespa και χιλιάδες λάτρεις της Vespa, προσκαλώντας τους να ανακαλύψουν την υπέροχη γύρω περιοχή της Terre di Pisa, που χαρακτηρίζεται από τους λόφους της Τοσκάνης, τις ιστορικές, γραφικές κωμοπόλεις, αλλά και παραλίες, εθνικά πάρκα και καταφύγια άγριας ζωής.

Οι δυο Καρδιτσιώτες πρόσφατα ίδρυσαν το karditsa vespa team. “Υπάρχουν πολλά ιστορικά οχήματα βεσπα στην Καρδίτσα” τόνισε στο “ΝΑ” ο κ. Κοτρώτσιος και συνέχισε “ιδρύσαμε στο vespa team χρησιμοποιώντας τη βέσπα σαν σύνδεσμο φιλίας, ως σύνδεσμο δραστηριότητας”.

Ο κ. Κοτρώτσιος και ο κ. Γιαννακόπουλος εκπροσωπώντας λοιπόν τη νεοσύστατη αυτή ομάδα, το βράδυ της Τρίτης θα ξεκινήσουν από την Καρδίτσα με προορισμό την Ηγουμενίτσα από όπου με πλοίο θα μεταβούν στην Ανγκόνα και από εκεί με τις βέσπες τους θα φτάσουν στην πόλη Pontedera, στη περιοχή της Pissa. “Θα είναι μια παγκόσμια γιορτή για τα 100 χρόνια της βέσπας στη οποία θα συμμετέχουν ιδιοκτήτες από όλο τον κόσμο ακόμα και από την Αυστραλία, την Ινδονησία, το Πακιστάν κ.α.” πρόσθεσε ο κ. Κοτρώτσιος.

Από την Ελλάδα θα συμμετέχουνν 150 άτομα ανάμεσά τους και οι δυο Καρδιτσιώτες ελπίζοντας ότι αυτή η εξόρμηση θα αποτελέσει την ευκαιρία να πλαισιώσουν το Karditsa vespa team και άλλοι ιδιοκτήτες βέσπας.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Κοτρώτσιο ήδη υπάρχει ένας πυρήνας αρκετών ατόμων τα οποία όμως δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο ταξίδι. Η επόμενη εξόρμησή τους θα είναι στο Ναύπλιο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου για την πανελλήνια συνάντηση των φίλων της βέσπας.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών