Μειωμένη αναμένεται η διάθεση των ντόπιων αμνοεριφίων για το Πάσχα στο Ν. Καρδίτσας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡ. ΣΥΝ/ ΜΟΥ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ – ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μειωμένος αναμένεται ο αριθμός των ντόπιων αμνοεριφίων που θα διατεθούν στη Θεσσαλική αγορά ενόψει Πάσχα. Η μείωση του ζωικού κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια κάτω από το βάρος του υψηλού κόστους συντήρησης, εντάθηκε από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που έπνιξαν σημαντικό αριθμό κτηνοτροφικών ζώων.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» κάνει λόγο για επικείμενες ελλείψεις εξαιτίας των προαναφερθέντων λόγων, ενώ έγιναν και αρκετές εξαγωγές προς την Ιταλία εξαιτίας του Πάσχα των καθολικών που προηγήθηκε του δικού μας.

Μάλιστα ο κ. Βαϊόπουλος αναφερόμενος στις επιπτώσεις των πλημμυρών στον κτηνοτροφικό κλάδο, έφερε το παράδειγμα του Συνεταιρισμού στον οποίο καταγράφεται μείωση της τάξη του 15-20% στην παραγωγή γάλακτος εξαιτίας των ζώων που πνίγηκαν στα λασπόνερα. Εκτίμησε ότι η φετινή τιμή παραγωγού για πασχαλινά αρνιά θα κυμανθεί μεταξύ 8-9 ευρώ το κιλό.
Επίσης σημείωσε ότι και φέτος αναμένονται εισαγωγές αμνοεριφίων κυρίως από τη Ρουμανία και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να εστιάσουν στους ελέγχους, ώστε να αποφευχθούν ελληνοποιήσεις σε βάρος των καταναλωτών.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών