Από την Πλαστήρα άρχισαν οι παρεμβάσεις περιμετρικά της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

Από την οδό Πλαστήρα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί οι εργασίες περιμετρικά της Δημοτικής Αγοράς στο πλαίσιο του έργου της αποκατάστασης των πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων στην Καρδίτσα.

Η αρχή γίνεται με την αφαίρεση και απομάκρυνση των παλιών κυβόλιθων στην οδό Πλαστήρα, ενώ το σημείο του εργοταξίου έχει οριοθετηθεί με πλαστικές μπάρες από τον ανάδοχο. Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα αποκατασταθεί και το πλακόστρωτο απέναντι από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου που εδώ και χρόνια μοιάζει με «βομβαρδισμένο» τοπίο.
Επίσης προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης των κυβόλιθων και επί της οδού Αβέρωφ, ενώ παράλληλα θα υλοποιηθεί και η άλλη εργολαβία που προβλέπει παρεμβάσεις στην Μ. Αλεξάνδρου και περιμετρικά του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς στο πλαίσιο του open mall.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών, η Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε:
Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων, στην πόλη της Καρδίτσας, επί της οδού Αβέρωφ μεταξύ των οδών Μ.  Αλεξάνδρου έως Κουμουνδούρου, και επί της οδού Πλαστήρα μεταξύ των οδών  Παλαιολόγου έως Διάκου κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα (13/05/2024) έως και την Κυριακή (09/06/2024), για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής πεζόδρομων.
– Η διέλευση των πεζών θα γίνεται από τους διαδρόμους που θα ορίζουν τα προστατευτικά κάγκελα, τα οποία θα τοποθετήσει η κατασκευάστρια εταιρεία.
– Η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις κυριότερες οδούς της πόλης, θα διεξάγεται μέσω των πλησιέστερων κάθετων οδών και από τις διασταυρώσεις από τις οποίες επιτρέπεται η στροφή προς αυτές, καθώς επίσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας.
– Οι παραβάτες της παρούσης, θα διώκονται και θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή κράτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.