Το αδιέξοδο καλά κρατεί στις σχέσεις της super league 2 με την αθλητική ηγεσία και τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη!

Κατά τη διάρκεια του σημερινού (10/2) έκτακτου συμβουλίου της διοργανώτριας οι ομάδες αποφάσισαν να συνεχιστεί η αναστολή του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη στάση με την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα από τον υφυπουργό.

Θυμίζουμε: Από 1,5 εκατομμύριο η κάθε ομάδα της Super Leauge 1 και από 70.000 ευρώ η κάθε ομάδα της super league 2.

Oμόφωνα, λοιπόν, οι ομάδες που κάνουν λόγο για πρόβλημα επιβίωσης αποφάσισαν την αναστολή, ενώ δεν έλλειψε και η απάντηση στις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που προέκυψε μετά την συνεδρίαση τονίζονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 συνεδρίασε σήμερα 9.2.23. λαμβάνοντας ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

• Συνέχιση της προτέρας απόφασης περί αναγκαστικής αναστολής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 επ’ αόριστον.

• Αντικρούει τις συκοφαντίες, εις βάρος των ομάδων μας και συνολικά της κατηγορίας, δηλώνοντας πως όλες οι ΠΑΕ τα τελευταία τρια χρόνια έχουν στηρίξει με ιδίους πόρους τις υποχρεώσεις τους, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της Πολιτείας περί του αντιθέτου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της Super League 2.

• Ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχουν Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες – μέλη μας, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στη χειραγώγηση αγώνων, εμείς πρωτίστως θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την αποβολή τους από το Πρωτάθλημα. Το προεδρείο ενθαρρύνει όλες τις ομάδες να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

• Ανακοινώνουμε τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο και τους Προέδρους των κάτωθι ομάδων: ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Νταβέλη, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κ. Μονεμβασιώτη, ΠΑΕ Athens Kallithea κ. Τσιολέκα, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσα, η οποία θα ζητήσει επίσημα συναντήσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των πολύ σοβαρών θεμάτων που έχουν προκύψει.

Εκφράζουμε την αγωνία μας ότι σε περίπτωση μη εξεύρεσης δίκαιης λύσης, καθίσταται ανέφικτη η συνέχιση του πρωταθλήματος, γεγονός που θα αποτελέσει μελανό στίγμα στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Είμαστε πάντα δεκτικοί στο συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο και ελπίζουμε, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν τα προβλήματα βιωσιμότητας της Super League 2 και να συμβάλουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την εξεύρεση λύσεων, ώστε να πετύχουμε το αμοιβαία επωφελές τόσο για την Πολιτεία όσο και για εμάς».

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι η ΠΑΕ Αναγέννηση εκπροσωπήθηκε στο συμβούλιο από τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Γιαννακό και τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Μπέζα.