Αποκαλυπτήρια προτομής του Δημήτρη Σιούφα στη Καρδίτσα (φωτό+βίντεο)

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Τα αποκαλυπτηρια της προτομής του αείμνηστου Καρδιτσιώτη πολιτικού Δημήτρη Σιούφα πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ειδική τελετή στην πρώην πλατεία Ακαδημίας η οποία φέρει πλέον το όνομά του.

H προτομή την οποία φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κωνσταντίνος Νταής αποτελεί δωρεά της οικογένειάς του προς τον Δήμο Καρδίτσας. Τα αποκαλυπτήρια έκαναν σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και ο γιος του Δημήτρη Σιούφα, Γιώργος.

Με συγκίνηση παρακολούθησαν την τελετή η σύζυγός του Καίτη, τα άλλα δυο παιδιά του, Μάριος και Στεφανία, οι νύφες και τα εγγόνια του όπως και δεκάδες Καρδιτσιώτες που γνώριζαν τον πολιτικό που σφράγισε την πολιτική ζωή του τόπου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου και κατάθεση στεφάνων ενώ λίγα λουλούδια στην προτομή του παππού τους άφησαν και τα εγγόνια του Δημήτριος Σιούφας του Γεωργίου και Δημήτριος Σιούφας του Μάριου και συγκίνησαν όλους τους παριστάμενους.

Προεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Υπουργός, Βουλευτής, ο Δημήτρης Σιούφας αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο για την Καρδιτσα και την Ελλάδα όπως τόνισαν στους χαιρετισμούς που απήυθυναν οι ομιλητές.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών