Tη δική τους “φωνή” και επίσημα θα αποκτήσουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του Νομού Καρδίτσας καθώς απομένουν μόνο τα τυπικά για την ίδρυση του συνδέσμου.

Την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο η 6η συνέλευση από την ώρα που που ανέλαβαν την πρωτοβουλία οι ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα στους χώρους άθλησης από πλευράς ιατρικής υποστήριξης.

Ο θάνατος του Ηλία Μπρέλλα στο Μαυρομάτι αλλά και του Θεοδόση Σαράντη λίγες ημέρες αργότερα στην Αργολίδα (και στα δύο γήπεδα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ απινιδωτές), αποτέλεσαν την κύρια αιτία ώστε να συσπειρωθούν οι ποδοσφαιριστές και να απαιτήσουν αυτά που δικαιούνται ως πρωταγωνιστές των γηπέδων.

Από τις έξι συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής έχουν περάσει πάνω από 200 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα τοπικά σωματείου και κατά την προχθεσινή συζήτηση πέραν όλων των άλλων δρομολογήθηκε και η ίδρυση του συνδέσμου.

Απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες  (έχει γίνει εγγραφή μελών και όλα όσα απαιτούνται από το νόμο) για να θεσμοθετηθεί η προσπάθεια αυτή και πλέον να αποκτήσουν το δικό τους όργανο που θα τους εκπροσωπεί επί ίσοις όροις σε όλα όσα αφορούν το τοπικό ποδόσφαιρο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και τέθηκαν επί τάπητος όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Ηδη, με έναν μόλις μήνα δράσεων έχει αλλάξει το τοπίο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν τον θάνατο του Ηλία και πριν ξεκινήσουν οι συνελεύσεις δεν υπήρχε ούτε ένας απινιδωτής στα γήπεδα και τώρα έχει γίνει ολόκληρη εκστρατεία προμήθειας και εγκατάστασης από τους αρμόδιους, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι σημαίνει συντονισμένη διεκδίκηση για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά στο σύνολο.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Στη συζήτηση επίσης τονίστηκε για μία ακόμη φορά το αυτονόητο. Αυτή η κίνηση που δημιουργήθηκε δεν έχει αντιπάλους και ούτε είναι… πριβέ! Αφορά όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα.

Αλλωστε σε όλες τις συνελεύσεις το κάλεσμα ήταν κοινό και προς την ΕΠΣΚ (που την αφορά πρώτη απ’ όλους το ζήτημα) προς τους Δήμους και προς τους παράγοντες και προπονητές των ομάδων.

Επίσης προς τον κόσμο (φιλάθλους και όχι) μόνο της περιοχής γιατί μιλάμε για κάτι που έχει κοινωνικές διαστάσεις και δεν περιορίζεται στις διαστάσεις του αθλητισμού.
Επίσης δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο καθώς όπως σωστά είχε τονίσει στην παρουσία του σε μια εκ των συνελεύσεων ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΑΣΚ Χρήστος Δεληγιάννης, πρέπει η πρωτοβουλία αυτή να απλώσει και να αγκαλιαστεί από ολόκληρο το αθλητικό φάσμα του νομού.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΤΟΝΗΣΕΙ
Στο διάστημα που διανύουμε βλέπουμε με ικανοποίηση να έχουν κινητοποιηθεί και οι φορείς. Ηδη έχουν προμηθευτεί απινιδωτές ενώ γίνονται προσπάθειες και για την παρουσία του γιατρού. Το στοίχημα έχει να κάνει φυσικά με την διάρκεια. Να μην ατονήσει αυτή η προσπάθεια όταν θα περάσει ο καιρός.

Εδώ χρειάζεται εγρήγορση γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό ο Σύνδεσμος ν’ αποκτήσει οντότητα και να είναι αυτός που θα εκπροσωπεί το σύνολο των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών διεκδικώντας αυτά που δικαιούνται σ’ ο,τι αφορά τις συνθήκες άθλησης.

Να μην ξεχνάμε το σπουδαιότερο. Ο αθλητισμός είναι ζωή και υγεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται.

Να μην ξεχνάμε, επίσης, πως αν υπήρχε απινιδωτής στο γήπεδο του Μαυρομματίου στις 15 Ιανουαρίου, όπως το δήλωσαν οι ίδιοι οι νοσηλευτές, ο Ηλίας Μπρέλλας μπορεί να ήταν σήμερα κοντά μας…

Θ.Κ.