Κατά καιρούς έχουμε επισημάνειτις προκλήσεις που αντιμετωπίζει οκλάδος της μελισσοκομίας στηνχώρα, αλλά και στο Νομό μας.

Τα λεγόμενα «βαφτίσια» όπως χαρακτήριζε τις ελληνοποιήσεις μελιού ο κ. Άρης Γαλιατσάτος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Ν. Καρδίτσας, τέθηκαν επί τάπητος σε πρόσφατη συζήτηση του ΥπουργούΑγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη μεεκπροσώπους της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας.

Μέτρα που προχωρούν για την προστασία του είναι η εφαρμογή «Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης» στο πλαίσιο της ΚΑΠ, ενώμετά από αρκετό καιρό και επιμονήτου κλάδου δρομολογείται ενίσχυσηστους παραγωγούς. Βέβαια, το κατάπόσο θα ανταποκριθούν οι εφαρμογές αυτές προς θωράκιση του κλάδου, η απάντηση θα έρθει απότα ράφια των επιχειρήσεων με τοναναγκαίο περιορισμό σε αμφιβόλουποιότητας – με τεχνητές γλυκαντικές ύλες – μέλι από το εξωτερικό.

Δ.Γ.