Αποζημιώσεις για τις επανασπορές ζητούν οι Καρδιτσιώτες βαμβακοπαραγωγοί - κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ (φωτο)

Να καλυφθεί το κόστος της επανασποράς διεκδικούν οι αγρότες του Ν. Καρδίτσας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας που σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας σημείωσε ότι οι βαμβακοπαραγωγοί που έσπειραν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναγκάζονται να προχωρήσουν σε επανασπορές, αφού τα βαμβάκια δεν φύτρωσαν και την περίοδο αυτή βρίσκονται χωρίς ρευστότητα για την αγορά νέου σπόρου, αφού ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί και από τις αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον «Ντάνιελ».

Ο ΕΛΓΑ οφείλει να κάνει δεκτό το αίτημα των παραγωγών που έχουν πληγεί και από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτέμβρη και να αποζημιώσει τις επανασπορές όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν κατά παρέκκλιση μιας και ο αναχρονιστικός Κανονισμός του δεν τις καλύπτει, κατέληξε.

Επίσης το αγροτικό κίνημα της Καρδίτσας ζητά εκ νέου την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των αγροκτηνοτρόφων και για το 2024, καθώς διαφαίνεται χαμηλή παραγωγή στο βαμβάκι και το σιτάρι.
Η ΕΟΑΣΚ έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.