Άρχισε η παροχέτευση αρδευτικού νερού από τη λίμνη Σμοκόβου

* Σ. Γιαννακός: «απαιτείαι σωστή και με σύνεση διαχείριση των υδάτων από τους παραγωγούς»

Άρχισε από σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου η παροχέτευση νερού από τη λίμνη Σμοκόβου για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών στις καλλιέργειες του Δήμου Σοφάδων.

Η παροχέτευση θα συνεχιστεί έως την άλλη Κυριακή 23 Ιουνίου όπως ανέφερε μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Δήμου Σοφάδων Σωτήρης Γιαννακός.

Κατόπιν, επισήμανε, θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη με τον ΤΟΕΒ και τους συναρμόδιους φορείς ώστε να καθοριστεί η διαχείριση των υδάτων της λίμνης ανάλογα με τις ανάγκες των αρδευόμενων εκτάσεων. Συνέστησε στους παραγωγούς να μεριμνήσουν για τη σωστή και με σύνεση διαχείριση των υδάτων.

Να θυμίσουμε ότι φέτος το διαθέσιμο νερό στον ταμιευτήρα Σμοκόβου είναι περιορισμένο, εξαιτίας των περιορισμένων βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης.

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Γιαννακός, ξεκίνησε η λειτουργιά και του αντλιοστασίου στη Φίλια που μεταφέρει νερό στον Φαρσαλίτη, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές αποκαταστάσεις στα αντλιοστάσια του Δήμου. Επίσης αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ όποιο πρόβλημα προκύπτει αντιμετωπίζεται.

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι έχουν προχωρήσει οι καθαρισμοί των καναλιών περίπου στο 90% και κάποια προβλήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται.

Κλείνοντας, σε ότι αφορά την εικόνα της βαμβακοκαλλιέργειας, επισήμανε ότι είναι όψιμη και δεν ικανοποιεί, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που οι αγρότες προχώρησαν σε τρίτη και τέταρτη επανασπορά.