Αρνητικές εντυπώσεις

Τις αρνητικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την εικόνα που επικρατεί σε δημοτική έκταση δίπλα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καρδίτσας, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων, μας μετέφεραν δημότες που πέρασαν από το σημείο για να πάνε στο εξωκλήσι Αγίας Τριάδας (Ζωοδοχου Πηγής) για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.

Να σημειώσουμε ότι με έγγραφό της η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας ενημέρωσε ότι από τον έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι δημοτική έκταση πλησίον του αμαξοστασίου εμβαδού σαράντα στρεμμάτων αποτελεί χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων χωρίς να έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος με δικτυωτό συρματόπλεγμα δεν υφίσταται αντιπυρική ζώνη περιμετρικά, ο χώρος δε φυλάσσεται, δεν υπάρχει λάκκος βάθους δύο μέτρων, δεν υπάρχουν πινακίδες κινδύνου πυρκαγιάς ούτε υπάρχει υδροστόμιο ή κάποια δεξαμενή νερού.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, στις αρχές του μήνα η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και ΠΑΔΥΘ για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για το θρυμματισμό ογκωδών αντικειμένων και πράσινων αποβλήτων. Ευελπιστούμε ότι το συντομότερο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και θα αποκατασταθεί η κατάσταση στο συγκρινόμενο σημείο.
Κ.Π.