Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση του κατώτατου μισθού από την Άνοιξη και έπειτα, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτει πως θα είναι ρεαλιστική λόγω της δυσμενούς θέσης της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε και τους μεγάλους τίτλους για διαμορφωθέν ποσό στα 780 ευρώ. Παραβλέπεται όμως, στα περισσότερα δημοσιεύματα η αναφορά πως πρόκειται για μεικτό ποσό. Το καθαρό θα είναι συνεπώς, γύρω στα 680. Ενώ η αύξηση θα είναι πιο μεγάλη από τις λιτές του προηγούμενου έτους, σε καμιά περίπτωση δεν θα ισοφαρίζει τα επίπεδα του τότε κατώτατου μισθού προτού ξεσπάσει η κρίση των Μνημονίων.

Να έχουμε στο μυαλό μας πως η ενεργειακή κρίση είναι πολύ πιο καταστροφική για τα νοικοκυριά και πολυεπίπεδη. Οπότε ο νέος μισθός που θα διαμορφωθεί καλώς να έρθει, αλλά κοιτώντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις δικές τους αυξήσεις μας κάνουν να… μελαγχολούμε. Όχι ότι επιθυμούσαμε να ζούμε ως «βασιλιάδες», παρά μονάχα να μπορούμε τουλάχιστον να πληρώνουμε υποχρεώσεις με το εισόδημά μας χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Δ.Γ.