Το όνομα του εκλιπόντος Δημάρχου Μουζακίου Θεοδοσίου Καφφέ θα δοθεί στη νέα πεζογέφυρα στον ποταμό Πάμισο, που ενώνει το Μουζάκι με το συνοικισμό «Γ. Καραϊσκάκη».
Την απόφαση αυτή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στη σημερινή (29/9) συνεδρίαση, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Θεοφάνη Στάθη.
Να θυμίσουμε ότι ο Θεοδόσης Καφφές έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 82 ετών.
Η εισήγηση του Δημάρχου ανέφερε μεταξύ άλαλων: «Πρόσφερε ,για την πρόοδο αυτού του τόπου και την ευημερία των συνδημοτών του. Έντιμος, ηθικός, μα πάνω απ όλα, άνθρωπος. Άνθρωπος αρχών και αξιών, ρεαλιστής αλλά και οραματιστής. Που στεκόταν με σεμνότητα στις χαρές και στις λύπες, στις αγωνίες και στα προβλήματα, στην καθημερινότητα των συμπολιτών του.
Γιός του Ευαγγέλου και της Μαρίνας Καφφέ, γεννήθηκε στο Μουζάκι όπου και έζησε, για όλη την διάρκεια της ζωής του. Βρέφος στην αγκαλιά της μητέρας του Μαρίνας , στο ολοκαύτωμα του Μουζακίου από τους Ιταλούς στρατιώτες του Μουσολίνι το έτος 1943, γλίτωσε σαν από θαύμα και μέσω του Πευκόφυτου, έφθασε στο Μεζίλο (Δροσάτο) της Ανατολικής Αργιθέας. Εκεί βαπτίστηκε Χριστιανός απ’ τον αυτόχθονα Θεοδόσιο Καντούνη, από τον οποίο πήρε το όνομά του.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 άρχισε να δουλεύει στο φούρνο του πατέρα του Ευαγγέλου Καφφέ, ο οποίος τον μύησε από νωρίς στα μυστικά της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της επιχειρηματικότητας. Πνεύμα οξύ και με δίψα ,για νέες ιδέες στο χώρο, μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης. Παράλληλα, όμως μυήθηκε από την οικογένειά του και στην ενασχόληση με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση, καθώς ο πατέρας του Ευάγγελος Καφφές είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Μουζακίου επί σειρά ετών.
Από νωρίς υπηρέτησε και υποστήριξε την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα “ΠΡΟΟΔΟΣ” Μουζακίου. Το έτος 1998 διετέλεσε αντιδήμαρχος και κατόπιν υπηρέτησε τον Δημαρχιακό θώκο για τα έτη 1999-2000-2001. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Μουζακίου τον Οκτώβρη του 2002 εξελέγη με ποσοστό 44% των ψήφων και παρέμεινε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ευπρεπής, με συγκροτημένο λόγο και προτάσεις και κυρίως με σεβασμό προς όλους και δημοκρατική αντίληψη. Αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος της επικεφαλούς αντιπολίτευσης άσκησε γόνιμη και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Οι φίλοι του, όσοι τον γνώρισαν ή συνεργάστηκαν μαζί του και οι συντοπίτες του θα τον θυμούνται ως έναν άνθρωπο με αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, δοτικό, ακούραστο, εργατικό με μεράκι και αγάπη ,για την ζωή και τον τόπο του.
Για την οικογένεια του, τη λατρευτή σύζυγο Γιάννα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, ο Θεοδόσιος Καφφές θα αποτελεί έναν ευεργέτη, που με την γενναιοδωρία του, την στοργική του αγάπη, την ηρεμία του και το παράδειγμά του, άφησε ανεξίτηλη την παρουσία του στις ψυχές τους. Έναν θρύλο. Έναν έντιμο αγωνιστή της προσωπικής του ζωής αλλά και της ζωής των συμπολιτών του, τον οποίο δικαίως ο Δήμος Μουζακίου πρέπει να τιμά την μνήμη του. Τίμησε και υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση, με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια, από αγάπη και συνειδητή έγνοια ,για τον τόπο μας. Άφησε , ως παρακαταθήκες το ήθος, τη σεμνότητα, την αγάπη αλλά και την αγωνιστικότητα, που ο ίδιος τήρησε, ως στάση ζωής. Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να ονομάσουμε τη νέα πεζογέφυρα σε πεζογέφυρα Δημάρχου Θεοδόσιου Ε. Καφφέ».