Η Αναγέννηση άρχισε να… “αναπνέει” τον Οκτώβριο του 1904. Ενα χρόνο μόλις μετά, απέκτησε το δικό της προπονητήριο που στέγασε όχι μόνο τη δική της δραστηριότητα, αλλά συνολικά τον αθλητισμό της Καρδίτσας μέχρι το 1939!

Από το 1949 που με διάφορες αλχημείες τα συμφέροντα της εποχής της πήραν την έκταση – φιλέτο πίσω από το Παυσίλυπο, με αντάλλαγμα το χώρο που βρίσκεται σήμερα το Δημοτικό Στάδιο, τον οποίο όμως κι αυτόν παραχώρησε, ο σύλλογος παραμένει άστεγος στην ίδια του την πόλη!

Το 2012 αποκαταστάθηκε εν μέρει η ιστορική αδικία με την έκταση στο Σταυρό όπου δημιουργήθηκε το προπονητήριο “Γιώργος Μπαζής” που σήμερα στεγάζει τη δραστηριότητα όλων των τμημάτων της.

Ωστόσο, το γήπεδο – αθλητικό κέντρο μέσα στον ιστό της πόλης που “γεννήθηκε” η Αναγέννηση και εκπροσωπεί επάξια έναν αιώνα και πλέον, παραμένει ακόμη ως διεκδίκηση!

Με αφορμή την αναθέρμανση της υπόθεσης που αφορά στο αθλητικό κέντρο – γήπεδο πίσω από το Μουσικό Σχολείο (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ) δείτε στο παρακάτω βίντεο όλο το ιστορικό.

Από το 1905 μέχρι σήμερα…

Θ.Κ.