Αστυνομία: «Θεσσαλάρχης» ο Θωμάς Καρανάσιος -Ο Ταξίαρχος Αλεξάκης Μιλτιάδης νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας.

Σε «Θεσσαλάρχη» προήχθη ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας Θωμάς Καρανιάσιος.

Διατηρώντας το βαθμό του Ταξίαρχου, ο κ. Καρανάσιος είναι ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια των κρίσεων – τοποθετήσεων στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Ταξίαρχος Αλεξάκης Μιλτιάδης, από Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας θα είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας.

Ο κ. Αλεξάκης γεννήθηκε στον Αλμυρό το 1963. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού το 1981. Κατετάγη στο σώμα της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής ως δόκιμος Ενωμοτάρχης, ενώ το έτος 1993 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από την οποία αποφοίτησε το έτος 1996 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.

Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου, ενώ ακολούθως μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, όπου υπηρέτησε κατά το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2014. Περιοδικά εκτέλεσε καθήκοντα Διοικητή στις περισσότερες περιφερειακές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Από το έτος 2014 έως το έτος 2018, υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Με την προαγωγή του το έτος 2018 στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως Β΄ Υποδιευθυντής και από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υποδιευθυντή.

Στη συνέχεια ανέλαβε χρέη Διευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενώ τον Απρίλιο του 2022 προήχθη σε Ταξίαρχος.