ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Μετά από τρεις σεζόν, λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της, επιστρέφει ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καρδίτσας ‘’Ανδρέας Γεωργίου’’.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας θα αναμετρηθούν ο Ατρόμητος Παλαμά και ο Αστέρας Καρδίτσας, σε ένα παιχνίδι που είναι γιορτή του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπως παραδοσιακά έχουν το χαρακτήρα αυτό τα συγκεκριμένα ματς.

Δύο από τις ιστορικότερες και τις καλύτερες αυτή τη στιγμή σ’ αυτό το επίπεδο ομάδες του νομού, μπορούν να διαφημίσουν με την εμφάνισή τους τον σημερινό τελικό. Οι δύο φιναλίστ έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά (βλ. δίπλα),την περίοδο 1993/94 με τον Αστέρα να έχει από τη συνάντηση εκείνη και το μοναδικό τρόπαιο στη συλλογή του.

Ο Ατρόμητος επανεμφανίζεται σε τελικό, εξαιρώντας την προ διετίας τελικό ο οποίος δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας, μετά από 20 περίπου χρόνια! Τελευταία φορά ήταν την περίοδο 2002/3 με τον ΑΟΚ (0-1).

Αντίθετα στο διάστημα αυτό ο Αστέρας έχει τρεις χαμένους τελικούς,με πιο πρόσφατο τον τελευταίο προ τριετίας τελικό που έγινε με τον ΑΟ Σελλάνων (1-2). ‘Ενας τελικός που έγινε υπό το φως των προβολέων του Σταδίου, που θα ανάψουν και σήμερα το απόγευμα.

Ο τελικός γίνεται στο φινάλε μιας μεταβατικής σεζόν και για τις δύο ομάδες.Ο Ατρόμητος αποχαιρετά μετά από μία τριετία τη Γ’ Εθνική. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε στο τέλος δεν κατάφερε να σώσει την κατηγορία. Αν είχε καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ίσως να τα είχε καταφέρει.

‘Οσον αφορά τον Αστέρα ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες μία πετυχημένη σεζόν στην οποία αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην Α’ Ερασιτεχνική. Σε λίγες ημέρες θα ριχθεί στη μάχη των Περιφερειακών μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Παρότι γίνεται σε μία περίεργη συγκυρία και οι δύο ομάδες θέλουν και θα παλέψουν για τη νίκη και το Κύπελλο!

Το ματς μεταξύ δύο ιστορικών Σωματείων αναμένεται να αποτελέσει και πόλο έλξης για τους φιλάθλους καθώς τέτοια παιχνίδια είναι πραγματικά γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.’Οπως έχει ανακοινωθεί η τιμή των εισιτηρίων είναι 5€.

Η είσοδος για τους μαθητές, τους διαιτητές ΕΔ/ΕΠΣΚ και τους προπονητές του Συνδέσμου (με λίστα) είναι δωρεάν.