Μπλόκο Καρδίτσας: η κυβέρνηση κλείνει τους δρόμους και ταλαιπωρεί τους Καρδιτσιώτες- αυταρχική η συμπεριφορά της (ΦΩΤΟ+VIDEO)

«Καταπέλτης» κατά της κυβέρνησης εμφανίζονται οι αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί περιμετρικά του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Ε-65 στην Καρδίτσα, την οποία κατηγορούν για αυταρχισμό και για κλείσιμο των δρόμων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι Καρδιτσιώτες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, οι εκπρόσωποι του συντονιστικού του μπλόκου κατήγγειλαν σε έντονο ύφος τη στάση της κυβέρνησης που επέλεξε να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και κλούβες, αλλά και την καταστολή με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι αγρότες δεχόμενοι χημικά.
«Καταγγέλλουμε την αυταρχική στάση της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Κώστας Τζέλλας Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, ο οποίος παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση λέγοντας ότι αποκλείει την πρόσβαση των κατοίκων των χωριών προς την πόλη της Καρδίτσας, αλλά και των κατοίκων όμορων Νομών.
“Παιδεύουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες έχοντας αποκλείσει την πόλη και στέλνοντας τον κόσμο από τους παράδρομους. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τον Ε-65 για να ανέβουμε με τα τρακτέρ πάνω και να ομαλοποιηθεί η κίνηση στο δρόμο Καρδίτσας- Λάρισας και παλιάς ε.ο Καρδίτσας Αθηνών.
«Ακόμα και τώρα που έχουμε πάνω από 500 τρακτέρ κάτω στους δρόμους γύρω από τον κόμβο, τα έχουμε παρατεταγμένα στην άκρη, δεν κλείνουμε τον δρόμο. Η αστυνομία, ουσιαστικά η κυβέρνηση τους κλείνει» τόνισε.

Επίσης ο κ. Τζέλλας πρόσθεσε ότι τα μπλόκα έχουν βγει σε διάφορες περιοχές της χώρας και συνεχίζουν να βγαίνουν. Κάλεσε τους αγρότες στο Ν. Καρδίτσας και σε όλη τη χώρα να βγουν στο δρόμο εντείνοντας το δίκαιο αγώνα τους με τα τρακτέρ που αποτελούν εργαλείο δουλειάς και αγώνα. Τόσο ο κ. Τζέλλας, όσο και ο κ. Γιάννης Τσιούτρας τόνισαν ότι μόνο μέσα από μαζικούς αγώνες οι αγρότες έχουν κερδίσει πράγματα, ενώ χαρακτήρισαν “λαίλαπα” τα όσα άρχονται για τον μικρομεσαίο αγροτικό κόσμο.

Να σημειωθεί ότι το πρωί περίπου αλλά 30 τρακτέρ ενίσχυσαν το μπλόκο.

Γενική Συνέλευση στον Ε-65
Μετά τη συνέντευξη οι αγρότες ανέβηκαν με τα πόδια στον Ε-65, όπου προχώρησαν σε γενική συνέλευση του μπλόκου, με την αστυνομία να προχωρά στο κλείσιμο τμήματος του αυτοκινητοδρόμου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα