Ο αγώνας στο Περιστέρι ανήκει στην ιστορία για τον ΑΣΚ που δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του και τελικά οδηγήθηκε σε φυσιολογική και δίκαιη ήττα…

Η επιθετική δυστοκία ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους “κυανόλευκους” στην εν λόγω αναμέτρηση αφού στο μεγαλύτερο μέρος στην αμυντική τους λειτουργία ήταν καλοί κρατώντας τους γηπεδούχους χαμηλά στο σκορ.

Τελικά, με περισσότερες λύσεις η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατόρθωσε να διατηρήσει μια διαφορά 10 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου και να την ανοίξει ακόμη περισσότερο στην τέταρτη περίοδο όπου επικράτησε πλήρως.

Ήταν η 6η συνεχόμενη ήττα για τον ΑΣΚ σε ισάριθμα παιχνίδια, τα οποία όμως έδωσε όλα μακριά απο την έδρα του μέσα σ’ ένα επίπονο (απ’ όλες τις απόψεις) πρόγραμμα που προέκυψε με τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο κλειστό από τις πλημμύρες.

Φυσικά, όπως το συνηθίζει η ομάδα της Καρδίτσας δεν θα μείνει στις δικαιολογίες του “εκτός έδρας”, αλλά θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες και στα λάθη για να βελτιώσει την εικόνα της και να φθάσει στην πολυπόθητη πρώτη νίκη που μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου…

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
Οι ήττες είναι λογικό να δημιουργούν το αίσθημα της πικρίας ακόμη και της απογοήτευσης, αλλά όπως γράφουμε και στη στήλη “ΣΠΟΝΤΕΣ” στη συγκεκριμένη ομάδα γνωρίζουν πολύ καλά να “φιλτράρουν” τα πάντα και να βγαίνουν ακόμη πιο δυνατοί.

Η συσπείρωση και η αποφασιστικότητα είναι τα στοιχεία που πρέπει να επικρατήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΑΣΚ είναι σε θέση να το “γυρίσει” και να διεκδικήσει με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας το στόχο του.

Τίποτα βεβαίως δεν θα του χαριστεί αφού απέναντί του έχει πολύ σπουδαίες ομάδες που μάλιστα διαθέτουν και μεγαλύτερη εμπειρία διαγράφοντας πορεία πολλών χρόνων στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ελλάδας.

Εδώ, λοιπόν, είναι που χρειάζεται και τη θετική ενέργεια από τον κόσμο της περιοχής, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν όπου είχαμε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Η ομάδα είναι καλύτερη από την περσινή, θα βρει τη χημεία της και αν χρειαστεί θα γίνουν και οι όποιες προσθήκες απαιτηθούν στην πορεία.

Το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή την περίοδο ο ΑΣΚ είναι αποδόμηση και ανάθεμα.
Τίποτα δεν έχει κριθεί καθώς έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο να διανύσουμε…

Θ.Κ.