* «Θέση της ΝΔ ο διαφορετικός ασφαλιστικός προσανατολισμός» τόνισε ο πρώην Υπουργός


«Ρεσιτάλ υποκρισίας» χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, μετά και τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που ψηφίστηκαν στη Βουλή, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ο οποίος μίλησε στο «Νέο Αγώνα» με αφορμή την επίσκεψή του στην Καρδίτσα.


Ο πρώην υπουργός βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της ετήσιας χοροεσπερίδας που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής. Ο κ. Βρούτσης που επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Λάμπρο Τσούκη εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζει να ξηλώνει το νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο από το 2016 διαφήμιζε ως «μεταρρύθμιση» και «τομή» στο ασφαλιστικό.
Χαρακτήρισε «αδιέξοδο» ασφαλιστικό, το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία αποτελεί όπως είπε έναν «εξοντωτικό συνδυασμό». Αναφέρθηκε στον διαφορετικό ασφαλιστικό προσανατολισμό που έχει ως θέση η Νέα Δημοκρατία, αλλά και στους αγρότες που αποτελούν «πυξίδα προσανατολισμού» για το κόμμα διαχρονικά.

«Δυόμισι χρόνια δίναμε μάχη»

«Επί δυόμισι χρόνια η Νέα Δημοκρατία έδινε συνεχόμενες μάχες ενάντια στο ενιαίο 20% στις εισφορές για όλους. Επιμέναμε και δίναμε μάχη για τη μείωση των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών που τιμωρούν τη δημιουργικότητα. Θέση στην οποία τελικώς προσχώρησε η κυβέρνηση ύστερα από δυόμισι χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων συνεχώς λοιδορούσε τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και τους επαγγελματίες που εξέφραζαν διαφορετική άποψη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Μειώσεις που… ακυρώνονται
και επιπτώσεις στη σύνταξη

Πρόσθεσε ότι οι μειώσεις που εγκρίθηκαν με το νομοσχέδιο, ουσιαστικά και εν μέρει μειώνονται ακυρώνονται διότι από την 1η Ιανουαρίου καταργείται η έκπτωση του 15% (αφορολόγητο) στο ασφαλιστέο εισόδημα.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει από τους ασφαλισμένους τις επιπτώσεις που θα έχουν στις συντάξεις οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών. «Η μείωση των εισφορών συνοδεύεται και από περαιτέρω μείωση των συντάξεων κατά 33,33%» τόνισε.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα